Prokurorja Trajçevska për aktgjykimin për vrasësit e hendbollistit Tot: Të gjitha faktet janë vlerësuar drejt

Gjykimi i tre të akuzuarve për vrasjen e hendbollistit Denis Toth/Foto: MPB

Prokurori Tanja Trajçevska ai nuk ka dashur të komentojë për të sot aktgjykimi për vrasjen e hendbollistit Denis Toth, sjellë nga gjyqtari Elena Ilievska-Josifovic. Megjithatë, ai mendon se dënimi i shqiptuar është brenda ligjit, në kundërshtim me avokatët që theksuan se është drakoni. shkruan "A1on".

“Dënimi është brenda dënimit të paraparë me ligj. Pra është një vendim gjykate. “Të gjitha faktet janë vlerësuar drejt”, tha Trajçevska.

I pandehuri i parë Angelo Gjorgjievski është dënuar me 18 vite burg, njësoj si i pandehuri i dytë Klementina Lefkovska. I akuzuari i tretë, Andrej Kostovski, është dënuar me 16 vjet.

Të gjithë avokatët e të pandehurve dhe të dënuarve në shkallë të parë për vrasjen e Denis Toth, kanë paralajmëruar ankime kundër vendimit. Ata janë të pakënaqur me masën e dënimit, por edhe me bazën për të cilën janë dënuar, që është krimi i vrasjes.

“Sigurisht që sapo të marrim aktgjykimin, tashmë po shpallim ankesë. Mendoj se vendimi është drakoni, dënimi është shumë i lartë. Nuk mendoj se një tragjedi zgjidhet nga një tragjedi tjetër. Kjo është një padrejtësi e madhe ndaj nesh, por nuk mund t'ju them se në çfarë rrethanash do të apelojmë, sepse duhet ta marrim me shkrim. Ndoshta do të jetë në fushën e kualifikimit ligjor siç e kemi paralajmëruar në fillim. Nuk ka as më të voglin dyshim se këtu ka një qëllim nga ana e të pandehurve, por ky është qëndrimi i gjykatës dhe për këtë jemi këtu për ta kundërshtuar dhe për të bërë ankesë”, tha avokati Ile Tanev, Gjordjievski. avokat mbrojtës.

Video e ditës