U publikua raporti i partive

Boris Johnson në Parlamentin Britanik / Foto AFP / AFP / Profimedia

Një raport mbi partitë e Downing Street gjatë ndalimit të mitingjeve u publikua sot në Britani, duke thënë se përgjegjësia për kulturën e sjelljes që çoi në shkeljen e rregullave në zyrën e kryeministrit Boris Johnson duhet të përballohet nga ata në zyrën më të lartë.

Raporti i shumëpritur i hetuesit të lartë shtetëror Sue Grey për të ashtuquajturin skandal "partygate" thotë se kultura që mundësoi që ngjarjet të ndodhin "nuk duhet të përsëritet kurrë".

Mbi të gjitha, drejtuesit e lartë, politikanë dhe zyrtarë, duhet të mbajnë përgjegjësi për këtë kulturë, sipas raportit prej 37 faqesh.

Grey hulumtoi 16 mitingje të ndjekura nga Kryeministri Johnson dhe stafi i tij në 2020 dhe 2021, ndërsa njerëzve në MB u ndalua të shoqëroheshin në përputhje me masat kufizuese të vendosura nga qeveria konservatore.

Ajo shtoi se janë vërejtur "dështime të lidershipit dhe vlerësimit".

Video e ditës