Vazhdim i ri i dënimit për ish-kreun e UBK-së: Në vend të nesërm Sasho Mijalkov në burg nga 22 gushti

Sasho Mijalkov / 26 shkurt 2021 / Foto: Dragan Mitreski - SHTYP I LIRË.

Ish-kreu i policisë sekrete, Sasho Mijalkov, nuk do të fillojë nesër vuajtjen e dënimit me burg prej tre vitesh në burgun e Strugës, sepse ka kërkuar shtyrjen e dënimit për dy javë. Thelma e merr vesh. Ai në vend të nesërm do të duhet të paraqitet në burg më 22 gusht.

Sasho Mijalkov paraprakisht është pajtuar me prokurorinë publike dhe ka pranuar fajësinë në rastin “Imperia”, pas së cilës i është shqiptuar dënimi me burgim prej tre vitesh, si dhe janë konfiskuar 6,1 milionë euro, si dhe pasuria e paluajtshme në vlerë prej rreth 30 milionë euro.

Pas marrëveshjes, ai ndërroi adresën e tij të banimit nga Shkupi në Ohër, dhe atje transferoi selinë e njërës prej kompanive të tij.

Përveç Mijallkovit, në burgun e Strugës do ta vuajnë dënimin edhe tre të akuzuar në “Imperia”, të cilët njësoj si ai e pranuan fajësinë dhe u pajtuan me gjykatën – Orce Kamçev, Nenad Josifovic и Todor Mirçevski, të cilët si ish-kreu i UBK-së, para vuajtjes së dënimit me burg, e ndërruan adresën nga Shkupi në Ohër.

Video e ditës