Eksperiencë e re muzikore në Audiokultura: "Live at Audiokultura" me Kuartetin Petar Markov

Foto: Stefan Reichl

Pas ngecjes trevjeçare të shkaktuar nga pandemia globale, funksionimi në qarqe të ngushta mbeti një zonë rehatie nga e cila shterohen edhe në sasi më të mëdha kënaqësitë artistike, madje edhe ato të jetës.

Mbledhjet masive që krijuan eufori dhe rrëmbim emocional u zëvendësuan spontanisht nga vizitat në skena më të vogla nga të cilat buronte një dominim delikat i përsosmërisë urbane, sofistikimit, cilësisë së lartë dhe mundësive të pakufizuara për të thithur të gjitha hiret që ofron muzika dhe arti në përgjithësi.

Një tjetër aktivitet "Live at Audiokultura" u zhvillua në Audiokultura, ku performoi ansambli i shquar muzikor i ri Petar Markov Marush Quartet.

Foto: Stefan Reichl

Koncepti, për të cilin është folur prej kohësh në terma superlativë, me qetësi vazhdon të jetë një frymëzim për mbështetësit e vlerave të vërteta dhe një trajektore mbi të cilën ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të gjithë aktorët e respektuar të një shoqërie që përpiqet të ndërtojë një të ardhme të ndritur muzikore. .

Përzgjedhja e shkëlqyer e kompozimeve të xhazit në një performancë fantastike nga Kuarteti Petar Markov Marush krijoi një atmosferë magjepsëse, entuziazmi dhe atmosferash pozitive. Plotësisht në përputhje me standardet e larta të njohura për muzikën dhe zërin e lartë të vendosur nga Audiokultura dhe teoharov audio përmes sistemeve të të cilave realizohet riprodhimi i zërit të performancave live.

Video e ditës