Kalendari i ri i Festivalit të Xhazit në Shkup do të promovohet me matine xhaz

Kalendarët e Festivalit të Xhazit të Shkupit ndër vite kanë marrë statusin e një relike kulti, të cilën çdo vizitor i festivalit dëshiron ta ketë në koleksionin e tij.

Dizajni dhe kalendarët grafikë janë bërë në një nivel të lartë profesional, dhe fotografi slloven dhe botëror Ziga Koritnik, prej më shumë se 25 vitesh, vjen në Shkup në tetor me një mision të veçantë - të bëjë fotografitë më të mira të mundshme me pjesëmarrësit e festivalit, të cilat. do të përdoret në kalendar. .

Promovimi i kalendarëve për vitin 2022 do të mbahet me matine xhaz më 29 janar, në ora 13, në “Makka bar” (Blvd. “Sh. Kliment Ohridski 60”. Veprimtaria do të prezantojë një treshe të kitaristit të xhazit Filip Bukrsliev, fitues aktual i çmimit Muzikanti më i Mirë i Ri i Xhazit në Maqedoni.

Filip Bukrsliev / Fotografi: Tatjana Rantasha

Treshja përbëhet nga Andrea Mirçeska në kontrabas dhe Slavço Kocev në bateri. Hyrja në event është pa pagesë dhe kalendarët mund të merren pa pagesë sipas parimit të shërbimit të parë.

(Teksti është botuar në “Shtypi Kulturor” nr. 114, në botimin e shtypur të gazetës “Shtypi i Lirë” më 29-30 janar 2022)

Video e ditës