Libra të rinj nga “Publisher” me një shprehje autoriale moderne dhe të njohur

Prodhimi letrar maqedonas është pasuruar me disa libra të rinj dhe cilësorë. Publisher botoi pesë tituj të rinj të pazakontë në këtë periudhë: "Koha që pikon" dhe "Vendi i arratisjes" - dy përmbledhje me poezi nga poetet e dëshmuara Violeta Tanceva-Zlateva dhe Vanja Izova Veleva, një roman për jetën e një autori dhe përkthyesi të shquar Ivica Celikoviç. me titull “Dita e hakmarrjes”, përmbledhja e dramave me titull “Frika”, që është debutim i autorit të ri Stefan Milenkov, si dhe romani debutues fantastiko-shkencor “Ovirium (Përtej vdekjes)” i Agron Useini.

Poetet Violeta Tanceva-Zlateva dhe Vanja Izova Veleva tashmë janë të njohura për shprehjen e tyre autoriale, veçanërisht për lirizmin e vargut dhe metaforat jokonvencionale, dhe Ivica Celikoviq për tregimet bashkëkohore për problemet universale të njeriut.

Stefan Milenkov me guxim dhe në mënyrë unike shpall hyrjen e tij në letërsi përmes pjesëve të bukura, bashkëkohore dhe të mençura të përshtatshme për skenën teatrore dhe Agron Useini fiton në faqen e parë me një komplot dhe narracion të pazakontë, theksoi “Botuesi”.

(Teksti është botuar në “Shtypi Kulturor” nr. 113, në botimin e shtypur të gazetës “Shtypi i Lirë” më 22-23 janar 2022)

Video e ditës