Zelanda e Re në nivelin e rrezikut të kuq: Zbulohen 12 raste të infeksionit omikron

Shteti Covid në Zelandën e Re
Shteti Covid në Zelandën e Re / Foto: EPA-EFE / DAN HIMBRECHTS

Zelanda e Re po kthehet sot në të kuqe, niveli më i lartë i alarmit për zbulimin e 12 rasteve të infeksionit omikron në vend, tha kryeministrja Jacinda Ardern në faqen e internetit të qeverisë.

"Ne e dimë se infeksioni me omicron tashmë ka ndodhur në ishujt e Veriut dhe Jugut dhe se disa infeksione janë raportuar në disa vende," tha Ardern. Ajo vuri në dukje se të paktën dy bartës të llojit të ri morën pjesë në ngjarje masive dhe ndoshta e transmetuan virusin te një numër i konsiderueshëm njerëzish në vend.

- Strategjia jonë është të ngadalësojmë përhapjen e llojit Omicron dhe të përfshijmë masa të tilla si përdorimi i maskave dhe kufizimi i numrit të pjesëmarrësve në të gjitha llojet e ngjarjeve, të cilat gjithashtu do të zvogëlojnë barrën në sistemin tonë të kujdesit shëndetësor. "Ne do të vazhdojmë të testojmë njerëzit shpejt, të monitorojmë kontaktet e tyre dhe t'i izolojmë ata," tha Ardern.

Ajo u bëri thirrje qytetarëve të vendit që të marrin sa më shpejt vaksinën përforcuese, nëse kanë kaluar të paktën katër muaj nga marrja e dozës së dytë të vaksinës.

- Ne duhet të përdorim javët në vijim përpara se virusi të përhapet ndjeshëm për të ndihmuar sa më shumë njerëz që të jetë e mundur të marrin një dozë përforcuese. Vendet e vaksinimit janë hapur sot në të gjithë vendin dhe ne do të rrisim kapacitetin gjatë gjithë javës, tha Ardern.

Burimi: MIA

Video e ditës