Protestë e re në Autokomandë, qytetarët kërkojnë kthimin e kaldajës “hardware”.

Foto: MIA

Qytetarët protestuan pasditen e sotme te rrethrrotullimi i Autokomandës pasi sipas ndryshimeve të reja në sistemin e ngrohjes do të kenë ngrohje me avull nga ora 6 e mëngjesit deri në 22:24, në vend të XNUMX orëve si më parë.

Protesta ka zgjatur nga ora 16:18 deri në ora XNUMX:XNUMX, ndërsa MPB-ja ka njoftuar se protesta është paralajmëruar dhe se gjatë kësaj periudhe është zbatuar një regjim i modifikuar i qarkullimit.

SHA ESM njoftoi sot se po zbaton ndryshime në sistemin e ngrohjes me qëllim standardizimin dhe unifikimin e ngrohjes, pra kushte të njëjta për të gjithë 62.000 mijë konsumatorët.

- Ndryshimet, të theksuara nga AD ESM, nënkuptojnë se një numër i caktuar i konsumatorëve të lidhur me ESM Energetica tani do të marrin ngrohje nga ora 6 e mëngjesit deri në 22:20, pasi furnizohet i gjithë qyteti dhe me një temperaturë mesatare ditore të brendshme prej 21 deri në 24 gradë. , siç përcaktohet në rregullat e rrjetit të miratuara nga Komisioni Rregullativ. Këta konsumatorë të Energetikës kanë marrë ngrohje 1 orë në ditë. Nga 2.000 shkurti, 4.000 konsumatorë nga Energetika nga gjithsej 2.000 janë transferuar në rrjetin e ESM Supply (rrjeti kryesor i qytetit që furnizon Shkupin), ndërsa për 45 të tjerët që mbeten në Energetika në periudhën e ardhshme. Përgatitjet teknike do të bëhen për sezonin e ardhshëm të ngrohjes për të marrë ngrohje, si pjesa tjetër e qytetit. Pas ndryshimit të futur, faturat në lagjen Autokomanda nuk do të rriten pasi u shfaqën spekulime, ndërsa deri në XNUMX për qind do të ulen faturat e shkollave, kopshteve, objekteve të biznesit dhe institucioneve të tjera, njoftoi AD ESM.

Arsyeja e ndryshimeve të bëra, thonë nga kompania, është se ESM Energetica do t'i nxjerrë jashtë përdorimit kaldajat e vjetra me avull që nuk kanë mundësi teknike për shuarje ditore, prandaj ngrohja është furnizuar 24 orë me konsum të madh të gazit.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës