NLB Bank raportoi një fitim prej 33 milionë euro në nëntë muajt e parë të vitit, 21% më shumë se vitin e kaluar

NLB Banka Shkup / Foto: Arkiv

NLB Bank njoftoi sot se e mbylli tremujorin e tretë të vitit me një fitim neto prej 33 milionë euro, që është një rritje prej 21 për qind krahasuar me një vit më parë dhe gjatë kësaj periudhe ka rritur mbështetjen kreditore për popullatën dhe biznesin vendas. sektori me 3,8 për qind.

Totali i kredive që banka i ka dhënë popullatës dhe sektorit të biznesit ka arritur vlerën prej 1.107 milionë euro.

- Rritja e kreditimit në masë të madhe ka ardhur si pasojë e rritjes prej shtatë për qind të kredisë në segmentin e individëve, ndërsa kreditimi për personat juridikë ka shënuar rënie prej 2,6 për qind. Totali i depozitave të bankës u ul për 1,2 për qind, tha NLB Bank.

Pritjet e Bankës janë që në periudhën e ardhshme të ruhet stabiliteti makroekonomik i vendit si parakusht për zhvillim të mëtejshëm. Ajo njofton se do të vazhdojë të ofrojë mbështetje kreditore për popullatën dhe sektorin privat që do të japë një kontribut të rëndësishëm në mjedisin e përgjithshëm makroekonomik dhe financiar të vendit.

Video e ditës