Ndërprerje emergjente të energjisë elektrike ka në të gjithë Ukrainën

Foto: Profimedia

Deficiti në sistemin energjetik të Ukrainës është rritur në 27 për qind këtë mëngjes dhe mbylljet emergjente janë në fuqi në të gjithë vendin, tha kompania Ukrenergo.

Rritja e deficitit ka ndodhur për shkak të mbylljes emergjente të blloqeve në disa termocentrale, dhe njëkohësisht vazhdon të rritet konsumi i energjisë elektrike për shkak të përkeqësimit të kushteve atmosferike, raportojnë mediat lokale.

Ukraina është përballur me kufizime që kur forcat ruse filluan të sulmojnë infrastrukturën e vendit, kryesisht energjinë, më 10 tetor.

Video e ditës