Punësimet në Toksikologji të nënshkruara nga Besija Ilyazi janë të pavlefshme

Besia Ilyazi / Foto: “Shtypi i Lirë” / Dragan Mitreski

Kontratat e pranuara nga kontraktorët e Toksikologjisë, të cilat nënshkruhen vetëm nga drejtoresha organizative Besia Ilyazi, janë të pavlefshme dhe në kundërshtim me ligjin, ku thuhet me vendosmëri se të gjitha aktet juridike duhet të nënshkruhen nga drejtori mjekësor dhe organizativ”, tha. drejtoresha e Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor, Renata Mlladenovska, pasi sot është bërë sërish kontroll inspektues.

Sipas dispozitave ligjore, kompetenca për vendimet e punësimit, vendimet e largimit nga puna dhe prokurimet publike është e përbashkët, pra është i nevojshëm pëlqimi i dy drejtorëve.

“Nëse këto akte i nënshkruan vetëm një drejtor, sipas ligjit për shëndetësi, konsiderohen të panënshkruara”, tha Mlladenovska.

Ajo shtoi se në ligj nuk ka asnjë dënim për këtë vepër dhe bëri të ditur se ministri i Shëndetësisë Ilir Demiri do të vendosë se çfarë do të bëjë më pas me këta 18 persona dhe vlefshmërinë e kontratave të tyre të punës.

Në lidhje me këta 18 persona, inspektorët paraprakisht kanë marrë vendime që ata të mos ndodheshin në ambientet e Klinikës sepse kontratat e tyre kanë skaduar më 31 janar 2023 dhe sipas inspektimit të tyre kanë punuar në mënyrë të paligjshme me pacientë dhe kanë ofruar shërbime shëndetësore, megjithëse kanë bërë. nuk kanë kontrata për angazhim por edhe arsimim të përshtatshëm.

Mirëpo, ministri Demiri nuk ka parë asgjë të kundërshtueshme në vendimet e Iljazit, por ka kërkuar përgjegjësi nga drejtori i mjekësisë, dr. Daniel Petrovski, i cili është shkarkuar nga detyra dhe për të cilin tha se nuk ka punuar me ndërgjegje dhe nuk ka nënshkruar kontratat për këta persona. , edhe pse kishte pëlqime për vazhdimin e angazhimit të tyre në punë.

Trazirat në Klinikë nisën muajin e kaluar kur punonjësit e Klinikës reaguan se drejtori organizativ Ilyazi ka insistuar që të punësohen 18 persona të cilëve u ka skaduar kontrata e punës.

Punonjësit u ankuan gjithashtu se nuk mund të komunikojnë me Ilyazi sepse ajo nuk flet gjuhën maqedonase.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës