Nikollovski i bën thirrje Mickoskit dhe deputetëve të opozitës që të mundësojnë miratimin e ligjeve për bujqësi

Ljupço Nikollovski
Ljupço Nikolovski / Foto: Qeveria e Republikës së Maqedonisë Veriore

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Ljupço Nikollovski sot përmes një letre të hapur i thërret kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski, deputetët e partisë së tij dhe koalicionit, për të mundësuar miratimin e nëntë ligjeve që janë në procedurë parlamentare dhe nga të cilat, siç thekson ai, varen direkt dhe indirekt 20 mijë familje.

Nikollovski thekson se letra nuk është treg politik, por apel për nevojën e arsyes dhe valorizimit të punës bujqësore dhe ardhja dhe qëndrimi në pushtet, tha ai, nuk duhet të jetë shkaku i vetëm.

“Nëse vazhdojmë kulturën politike (në) të betejave politike irracionale në kurrizin e qytetarëve, mosbesimi dhe apatia e tyre vetëm sa do të rritet. Mendoj se është koha të njohim pikat unifikuese që do të ulin ndjenjën në rritje mes qytetarëve se ka një përçarje të vetme në vend që nuk është aspak racionale nga pozicioni i një fermeri që pret subvencionimin e tij për të filluar një korrje të re dhe për të siguruar. të ardhura të mira për veten dhe familjen. Para jush janë ligjet që në kushte dhe sfida të tilla globale nuk guxojnë për shkak të mosmarrëveshjeve politike të bien mbi kurrizin e fermerëve, tha ministri.

Po vjen një periudhë, shton Nikollovski, në të cilën prodhimi i ushqimeve dhe produkteve vendore që do të ndikojë në disa sektorë prodhues do të varet drejtpërdrejt nga përkrahja e bujqësisë dhe fermerëve, si dhe nga puna e tyre.

Ai kërkoi nga Mickoski dhe deputetët e opozitës që bashkërisht t'i ndihmojnë fermerët për prodhime të reja, prodhim më të lartë dhe jetë më dinjitoze, për të treguar se janë të bashkuar rreth prioriteteve më të rëndësishme dhe strategjike në këtë sektor.

“Ju drejtohem si një ministër, detyra parësore e të cilit në këtë periudhë të krizës ekonomike dhe energjetike dhe në plan afatgjatë dhe potenciale ushqimore është zgjidhja e problemeve të fermerëve. Kërkoj që së bashku t'i ndihmojmë këta qytetarë tanë që të përgatiten për korrje të reja, prodhim më të madh dhe jetë më dinjitoze. Jam i bindur dhe kjo më çon në punën time, se nuk i bën dobi askujt nëse në kurrizin e qytetarëve tanë shtrohet vazhdimisht pyetja: “Kush fiton e kush humbet me bllokimin e Kuvendit?”. Përgjigja është e qartë kristal dhe ne si politikanë e marrim në vazhdimësi nga qytetarët. “Mesazhi është i qartë, ata janë lodhur duke na dëgjuar në grindjet dhe mosmarrëveshjet tona, ndaj është e nevojshme të fokusohemi në zgjidhjen e shpejtë të prioriteteve shtazarake dhe ekzistenciale të fermerëve dhe të gjithë bashkëqytetarëve tanë, veçanërisht në kohë krizash kaq të mëdha botërore. “ tha Nikolovski..

Sipas tij, politika nuk duhet të jetë pengesë për qytetarët që e kanë investuar punën e tyre në ara, në fermë, në fushë dhe që prodhojnë ushqim.

“Duhet të parashikojmë sfidat që vijnë në këtë fushë, të cilat do t'i ndjejmë vitin e ardhshëm nëse nuk reagojmë në kohë. Duam apo s'duam, politika është pjesë e përditshmërisë sonë, por nuk duhet të bëhet pengesë për qytetarët që e kanë investuar punën e tyre në arë, në fermë në fushë dhe që prodhojnë ushqim. Ardhja dhe qëndrimi në pushtet nuk duhet të jetë shkaku ynë i vetëm, për këtë ka mekanizma demokratikë të njohur dhe të vendosur në përgjithësi.

Në letër ministri rikujtoi ligjet që aktualisht janë në procedurë parlamentare: ligji për bujqësi dhe zhvillim rural, ligji për bujqësi dhe zhvillim rural (procedurë e shkurtuar) duke përfshirë ndryshimet e tij, ligjin për themelimin e Agjencisë për Mbështetje financiare në bujqësi dhe zhvillim rural, ndryshime në Ligjin për duhanin, produktet e duhanit dhe produktet e ngjashme (procedura e shkurtuar), Ligjin për pyjet, Ligjin për Inspektoratin Shtetëror për Bujqësi dhe Ligjin për Inspektimin e Pyjeve dhe Gjuetisë dhe Ligjin për Tokën Bujqësore.

Video e ditës