Stuhia në Serbi detyroi evakuimin e mbi 100 personave dhe shkaktoi 20 zjarre

Stuhi në Serbi / MPB
Stuhi në Serbi / MPB

Pjesëtarët e Ministrisë së Punëve të Brendshme (MPB) të martën pasdite dhe në mbrëmje për shkak të stuhisë së shoqëruar me breshër në disa pjesë të Serbisë, ndërsa më e keqja ishte në Beograd, Kralevë, Sjenica, Nova Varosh, Krushevc, Smederevë dhe Ivanjicë, kishin 91. intervenime në mbarë vendin, prej të cilave 20 zjarre, shumica e të cilave janë shkaktuar nga vetëtima në Beograd, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Beogradi.

Të gjitha zjarret janë shuar dhe nuk ka persona të lënduar. Zjarrfikësit kanë shpëtuar 10 persona nga ndërtesat dhe automjetet e përmbytura, thuhet në njoftimin e Departamentit për Situata Emergjente të Ministrisë së Punëve të Brendshme.

Në të gjitha ndërhyrjet janë angazhuar rreth 230 zjarrfikës, shpëtimtarë, 100 automjete dhe 33 pompa uji.

Anëtarët e Departamentit të Situatave Emergjente kanë ndërhyrë gjithashtu për të pompuar ujin nga ndërtesat në Beograd, Krushevc dhe Ivanjicë, ndërsa intervenimet janë duke vazhduar në Krushevc, Pançevë dhe Beograd.

Sasia e ujit që ka rënë nuk ka qenë as në vitin 2014, kur pati përmbytje të mëdha në Serbi. Mbi 400 persona ishin në fushë mbrëmë. Nga 40 deri në 50 litra për metër katror kanë rënë në komunat qendrore dhe më shumë në komunat periferike. Në të njëjtën kohë, çdo gjë mbi 20 litra konsiderohet një fatkeqësi. Në Zemun kanë rënë 128 litra shi për metër katror, ​​gjë që nuk është regjistruar – tha kryetari i Beogradit, Aleksandar Shapiq, në konferencën e sotme për media kushtuar reshjeve të dendura në Beograd mbrëmë.

Në pastrimin e pasojave të stuhisë së fortë që goditi Beogradin, janë angazhuar më shumë se 160 policë nga njësitë e ndryshme organizative të Njësitit për intervenim, të Brigadës së Policisë, nga stacionet policore dhe shpëtimtarët nga zjarri, të cilët kanë pasur 78 intervenime, prej të cilave 18 për shuarje. zjarre të shkaktuara kryesisht nga rrufetë, tha MPB.

Më shumë se 30 persona janë evakuuar nga pjesët e rrezikuara të qytetit, duke përfshirë Novi Beogradin, Bežanijska Kosa dhe Zemunin, veçanërisht horizontet e Plavit dhe vendbanimet Backki Ilovik, duke përfshirë shtatë vetëm nga Backki Ilovik, thuhet në njoftim.

Punonjësit e policisë në të gjitha pjesët e qytetit kanë ndihmuar bashkëqytetarët e tyre të bllokuar në makina dhe autobusë për shkak të rrëmbyesve të ujit të shkaktuar nga stuhia. Më shumë se 100 persona janë nxjerrë nga makinat dhe autobusët dhe disa autobusë dhe rreth 50 makina janë nxjerrë nga uji.

Video e ditës