Gjesti i mahnitshëm i Marilyn Monroe: Zbulohen detaje se si aktorja ndihmoi Ella Fitzgerald

Marilyn Monroe ella Fitzgerald
Foto: Printscreen / Instagram

CNN ekzaminoi jetën e aktores ikonë Marilyn Monroe gjatë edicionit special tre-orësh "Reframed: Marilyn Monroe" të prezantuar më 23 janar. Me fjalë të tjera, dokumentari zbulon se si Marilyn Monroe performoi për barazinë racore, veçanërisht kur bëhet fjalë për këngëtaren e famshme të xhazit Ella Fitzgerald.

Miqja e vjetër e Monroe, Amy Green, foli për dashurinë e yllit për këngëtaren zezake, duke thënë se Monroe luante gjatë gjithë kohës disqet e Fitzgerald.

“Personi im shumë i preferuar dhe e dua si person, por edhe këngëtare, mendoj se ajo është më e mira, dhe kjo është Ella Fitzgerald”, ka thënë dikur Monroe.

Në dokumentar, Green tregon gjithashtu se si Monroe rezervoi Fitzgerald në klubin e njohur të restoranteve Mokambo. Natyrisht, klubi nuk prenotonte artistë me ngjyrë nëse nuk ishin "të bukur". Pavarësisht zërit të saj të mahnitshëm, pamja e Fitzgerald nuk i plotësonte standardet e një menaxheri rezervimi.

"Marilyn e lexoi këtë në gazetë dhe u mërzit shumë, dhe thirri menaxherin dhe i tha: "Përshëndetje, kjo është Marilyn Monroe dhe nëse e rishkruan Ella Fitzgerald, unë do të vij dhe do ta dëgjoj të këndojë çdo natë!"" kujton. Gjelbër.

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i shpërndarë nga POPLINEN (@poplinen)

Megjithëse akti i miqësisë së Monroe nuk do të konsiderohej i pazakontë sot, historianët kanë vërejtur se ai ka ndodhur në mes të lëvizjes për të drejtat civile dhe në një kohë të racizmit në rritje. Kështu, mbështetja e Monroe për Fitzgerald mund të kishte dëmtuar karrierën e saj, por ajo e bëri.

“Avokimi për dikë si Ella Fitzgerald kur ajo nuk duhej dhe është e papëlqyeshme flet për parimet e saj. “Ella tha se Marilyn Monroe ishte përpara kohës së saj dhe ajo as që ishte e vetëdijshme për këtë”, tha historiania Michelle Mitchell.

 

Video e ditës