Nuk ka magji për problemin me transportuesit privatë, këshilltarët dhe Arsovska u grindën gjithë ditën dhe nuk zgjidhën asgjë.

Protesta e operatorëve privatë të autobusëve / Foto: Sloboden pechat/Metodi Zdraev

E në vazhdim të seancës së 19-të të Këshillit të Qytetit të Shkupit kushtuar çështjeve të këshillit sot pasdite, për problemet me autobusët privatë, sërish nuk është gjetur zgjidhje. Seanca u karakterizua me akuza mes këshilltarëve të Kuvendit të qytetit, veçanërisht nga këshilltarët e koalicionit të udhëhequr nga VMRO-DPMNE, me kryetarin e qytetit të Shkupit, Danela Arsovska dhe me drejtorin e Kompanisë së Transportit Publik, Aleksandar Stojkovski.

Përveç pretendimit dhe veprimit të Arsovskës tha drejtori i JSP-së, Stojkovski nuk ka borxh ndaj kompanive private, se janë paguar të gjitha faturat dhe se ka pasur keqpërdorime rreth shitjes së biletave, këshilltarët pohuan se ka borxh të papaguar prej 90 milionë denarë nga JSP ndaj transportuesve privatë dhe kërkuan përgjigje se kur do të paguhen ato para.

- Në periudhën që nga ardhja ime, deri më sot, të gjitha faturat e tyre janë paguar nga unë. Borxhi që JSP ka ndaj kompanive private është pretendimi i tyre aktual. Nëse mendojnë se janë shkelur afatet, duhet të bëjnë padi, theksoi Stojkovski.

Sipas tij, kontratat me kompanitë private mbeten të njëjta si më parë.

Në të njëjtin takim, kryetarja Arsovska njoftoi se do të ketë një thirrje të re publike për transportuesit privatë të autobusëve, me qëllim, siç tha ajo, "që ata që duan të punojnë, të mund të jetojnë ndershëm".

- Ka detyrime kontraktuale, dikush nuk i respekton ato detyrime, dikush ka ndërprerë vozitjen në interes të qytetarëve. Kontratat ndërpriten. Do të ketë një thirrje të re publike, të gjithë ata që i plotësojnë kushtet që do të vendosen në atë thirrje publike do të aplikojnë dhe do të mund t'i kryejnë aktivitetet e tyre me ndershmëri, tha Arsovska.

Ajo shtoi se e përkrah të drejtën e protestës, por, siç tha ajo, nëse nuk paguhen, është dashur të ketë paralajmërim para padisë, pastaj padi dhe se, sipas Arsovskës, kjo është marrëdhënie kontraktuale.

Në anën tjetër, këshilltari nga radhët e VMRO-DPMNE-së, Stefan Andonovski, pohoi se nëse JSP nuk paguan kompanitë private, borxhi prej gati dy milionë eurosh do të rritet pas procesit gjyqësor.

Ai pyeti se pse deri më tani nuk janë paguar 90 milionë denarë borxh ndaj dy kompanive private dhe se kur do të paguhen këto para, si dhe nëse kompanitë private e padisë SPS-në, atëherë borxhi, i cili për momentin është më i madhi në historia, që arrin gati 2 milionë euro, do t'i duhet sipërmarrjes të paguajë si gjoba ashtu edhe gjoba gjyqësore.

Bllokada e kryqëzimit te qendra tregtare "Mavrovka"., gjegjësisht mes bulevardeve "Goce Dellçev" dhe "Krste Petkov Misirkov" vazhdon ende dhe, sipas deklaratave që përfaqësuesit e "Makexpress" dhe "Sloboda prevoz" i dhanë mëngjesin e sotëm për MPB-në, do të vazhdojnë edhe nesër, d.m.th. , deri në kërkesat e tyre.

VIDEO | Jovanovski për Arsovskën: Dikush e ka mendjen shkurt dhe gjuhën e gjatë

Video e ditës