Nebenzia: Rusia nuk pranon çmilitarizimin rreth centralit bërthamor të Zaporozhye

Zaporozhye / Foto Andrey BORODULIN / AFP / Profimedia

Përfaqësuesi i Përhershëm i Rusisë në OKB Basil Nebenzia deklaroi se Rusia nuk e mbështet propozimin për krijimin e një zone të çmilitarizuar rreth termocentralit bërthamor Zaporozhye.

“Çmilitarizimi i termocentralit bërthamor mund ta bëjë atë të pambrojtur ndaj atyre që duan ta vizitojnë. “Askush nuk e di se cilat do të jenë qëllimet e tyre”, tha Nebenzia.

Më herët Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres bëri thirrje për tërheqjen e personelit ushtarak dhe pajisjeve nga uzina dhe këmbënguli për të shmangur veprimet ushtarake pranë uzinës.

Video e ditës