Nuk i kushtohet vëmendje standardeve në punët ndërtimore, duhet një angazhim më i madh i publikut profesional, thotë Arsovska

Askush nuk i kushton rëndësi nëse respektohen të gjitha standardet në pjesën e ujësjellësit, kanalizimeve dhe gjithçka që është e nevojshme që qytetarët të kenë një jetë cilësore dhe prandaj po përballemi me situata të tilla ku zonat e larta nuk kanë mjaftueshëm. presion, madje edhe qytetarët në qendër të qytetit ankohen se nuk kanë më ujë të mjaftueshëm mbi katin e dytë, thekson kryetarja e Shkupit, Danela Arsovska në një intervistë për MIA-n, duke folur për zgjerimin e ndërtimit në kryeqytet.

Ajo shtoi se nëse do të ishte pasur kujdes gjatë procesit të dhënies së lejeve të ndërtimit dhe mënyrës së urbanizimit të qytetit, kjo nuk do të shfaqej si sfidë.

Sipas saj, publiku profesional duhet të përfshihet sa më shumë në të gjitha proceset dhe Plani i Përgjithshëm Urbanistik të përgatitet në mënyrë cilësore dhe të gjithë palët e interesuara, mbi të gjitha qytetarët, të kenë pjesë në përgatitjen e një dokumenti strategjik. që do të zhvillojë qytetin në 10 vitet e ardhshme.

Menjëherë pas përfundimit të auditimit do të shpallim edhe tender publik në të cilin mund të aplikojnë të gjithë të interesuarit, tha kryetarja e qytetit të Shkupit, Danela Arsovska.

Arsovska informoi se projekti për urën nga Aeroporti në Qeramidnicë ka përfunduar, por për të lidhur me cilësinë e bulevardit "ASNOM" janë bërë 275 shpronësime të patundshmërive dhe objekteve, prej të cilave rreth 180 tashmë janë bërë. zgjidhet dhe punimet po shkojnë drejt realizimit përfundimtar të këtij projekti.

- Ndoshta një nga gjërat më të rëndësishme për të cilat folëm vitin e kaluar është se nuk duhet të filloni një projekt nëse nuk i keni të gjitha parametrat, nëse nuk e keni të planifikuar mirë, nëse janë të gjitha parakushtet e nevojshme. nuk parashikohet që ajo të fillojë dhe të përfundojë shpejt, efikase dhe funksionale, theksoi ajo.

Arsovska theksoi se edhe puna në bulevardin "Boris Trajkovski" ka "dinamikë kontestuese" për arsye të ngjashme. Sipas saj, projektet duhet të planifikohen mirë dhe të kryhen të gjitha procedurat para fillimit të aktiviteteve ndërtimore, në mënyrë që të sigurohet zbatimi efikas i tyre brenda periudhës në të cilën janë planifikuar të kryhen.

- Mendoj se ne i trajtojmë ato në mënyrë cilësore, kemi gjetur zgjidhje të shumta, kemi zgjidhur një numër të madh të këtyre çështjeve që duhet të zgjidhen, por në çdo rast kemi kritika për diçka për të cilën nuk kemi faj. dhe kjo nuk është asnjëherë e thjeshtë, tha Arsovska.

Askush nuk i kushton rëndësi nëse në sektorin e ujësjellësit, në seksionin e kanalizimeve, në seksionin gjithçka që është e nevojshme që qytetarët të kenë një jetë cilësore, nëse respektohen të gjitha standardet dhe për rrjedhojë me

Sa i përket bulevardit “Theodosij Gologanov”, kryetari informoi se rikonstruksioni atje nuk përfshin vetëm rikonstruksionin e asfaltit të rrugës, por edhe shtigjet e këmbësorëve dhe biçikletave dhe ndriçimin, si dhe vendosjen e një atmosfere krejtësisht të re. rrjet, i cili, siç tregoi ajo, nuk ekzistonte deri më tani.

Arsovska theksoi se ka shumë probleme me kanalizimin fekal dhe atmosferik në një pjesë të vendbanimit Gazi Babë dhe se në bashkëpunim me Komunën e Çairit ka filluar procedura e rehabilitimit.

Lidhur me projektin në bulevardin “Cvetan Dimov”, ajo tha se është në fazën përfundimtare dhe se pret që në një kohë sa më të shkurtër të finalizohen disa nga aktivitetet që duhet të realizohen nga Komuna e Çairit dhe më pas projekti do të të gradohet, për çka ka shprehur shpresën se muajin e ardhshëm do të dalë para këshilltarëve të Qytetit të Shkupit.

"Ai tërbim urban nuk është diçka e re, ka ndodhur para disa dekadash, prandaj jemi këtu ku jemi", nënvizoi Arsovska.

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës