Nuk mund të ishte më e thjeshtë: Një tortë e ëmbël me mjaltë për të cilën i keni të gjithë përbërësit në shtëpi
Nëse ju pëlqen buka me xhenxhefil, do t'ju pëlqejë kjo tortë me mjaltë. Shkon shumë mirë me çajin dhe pasditeve gri, dhe me siguri i keni tashmë të gjithë përbërësit në shtëpi.
Do të përgatisni gjithçka që ju nevojitet për këtë tortë me mjaltë në më pak se gjysmë ore dhe do të duhen rreth 45 minuta për t'u pjekur. Detaji i fundit i kësaj torte të ëmbël është shurupi i mjaltit që do ta bëjë atë mrekullisht të lëngshëm.
Përveç çajit, tortën me mjaltë shërbejeni me verë, birrë të zezë ose ndonjë lloj likeri të hidhur.
Përbërësit:
170 r mjaltë
140 g gjalpë
85 g sheqer muskovado kafe
2 vezë, të rrahura
200 gr miell i situr
2 lugë çaji pluhur pjekje
ujë
Për lustër:
55 g sheqer pluhur
1 lugë gjelle mjaltë
ujë të ngrohtë
përgatitja:
Ngroheni furrën në 180 gradë.
Lyejmë me gjalpë një kallëp të rrumbullakët me diametër 18 centimetra.
Vendosni mjaltin, gjalpin dhe sheqerin në një tenxhere të madhe. Shtoni një lugë gjelle ujë dhe ngrohni butësisht derisa gjithçka të shkrihet. E heqim nga zjarri dhe i përziejmë vezët dhe miellin.
Masën e derdhim në tepsinë e kekut.
Piqeni për 40-45 minuta derisa torta të fillojë të ndahet nga muret e kallëpit.
E lëmë kekun të ftohet pak në formë.
Bëni kremin derisa torta është ende e ngrohtë. Përzieni sheqerin dhe mjaltin me 2-3 lugë çaji ujë të ngrohtë dhe derdhni shurupin ende të ngrohtë sipër kekut.