Nuk është e drejtë të bllokohet Suedia dhe Finlanda në NATO për shkak të Bullgarisë, thotë Mariçiq

Bojan Mariçiq, zëvendëskryeministër për çështje evropiane
Bojan Mariçiq, zëvendëskryeministër për çështje evropiane / foto: Dragan Mitreski - Free Press

Zëvendëskryeministri për Çështjet Evropiane, Bojan Maricic mohon se qeveria dëshiron të fshehë diçka me protokollin me Bullgarinë.

- Nuk kemi asnjë qëllim, as nuk duam të fshihemi. Dokumentet publikohen pasi janë në fazën përfundimtare. Ka kaq shumë versione të këtyre dokumenteve, saqë do të ishte konfuze për publikun të publikohej diçka që nuk është përfundimtare, iu përgjigj Maricic pyetjes së një gazetari.

Ai shtoi se Turqia ka "kërkesa specifike për sigurinë e saj nga Finlanda dhe Suedia".

- Që ne të bllokojmë vendet mike, të cilat kanë qenë gjithmonë në anën tonë, për shkak të Bullgarisë, mendojmë se nuk është e drejtë. Mendojmë se në këtë moment, me një luftë në Ukrainë, duhet të bllokojmë dy vende të rëndësishme, në mënyrë që të bëjmë presion mbi një vend tjetër, për të cilin Finlanda dhe Suedia nuk mund të bëjnë asgjë dhe as të garantojnë asgjë, theksoi Maricic.

Video e ditës