Zakonet janë të vështira për t'u "rindërtuar": Të dy grumbulluesit e mbeturinave dhe makinat janë parkuar në shtegun e ri të biçikletave të Gologanov

Foto: Dragan Mitreski

Gjashtë muaj ka zgjatur rikonstruksioni i bulevardit Metropolitan Teodosij Gologanov dhe më në fund në të është rikthyer qarkullimi normal dhe siç është paralajmëruar janë ndërtuar dy shtigje të reja për biçikleta. Kalohet në mes të shtegut të këmbësorëve në rrugën nga Klubi i Deputetëve deri në kryqëzimin me Bulevardin Rr. Kliment Ohridski, në të cilin janë lënë pllakat e vjetra, ndërsa tjetri ndodhet në rrugë, ngjitur me trotuarin e asfaltuar dhe është i ndarë nga korsia për automjete me shtylla mbrojtëse, dhe përfundon befas pas pikës së karburantit në AMSM.

Shtegu i biçikletave të Teodosij Gologanov / Foto: "Sloboden Pechat" - Dragan Mitreski

Interesante është se kontejnerët e mëdhenj, zbrazja e të cilëve mund të kryhet vetëm me mjete speciale që i afrohen nga rruga, vendosen buzë trotuarit, i cili ndahet nga korsia e qarkullimit me një shteg biçikletash. Kjo do të thotë se automjetet që mbledhin mbeturinat nga kontejnerët do të duhet të parkojnë në një korsi biçikletash. Nuk dihet nëse dikush ka menduar për këtë problem kur po përgatitej projekti i rindërtimit, por sërish asgjë nuk është zgjidhur me kontejnerët e tepërt të mbetjeve.

Kontejnerët e mëdhenj janë blerë në mandatin e Petre Shilegovit dhe për shkak të mënyrës së tyre specifike të zbrazjes është dashur të vendosen në fund të trotuarit, pranë rrugës, kështu që janë edhe sot në të gjithë bulevardin e çetave partizane. në shtigjet e biçikletave. Në një kohë, menaxhmenti i atëhershëm i qytetit pretendonte se ishte vetëm një zgjidhje e përkohshme dhe një shteg biçikletash ishte tërhequr rreth kontejnerëve me vija të verdha, e cila nga ana tjetër ishte në zonën e destinuar për këmbësorët. Nga ana tjetër, në Gologanov, kontejnerët nuk janë në shtegun e biçikletave, por në të do të ndalojnë mjetet për grumbullimin e mbeturinave.

Nga ana tjetër, çiklistët tregojnë një problem tjetër me shtegun e ri të biçikletave, që është se shtyllat mbrojtëse janë vendosur në një distancë shumë të madhe që lejon parkimin e makinave në të, një mundësi që tashmë po përdoret nga drejtuesit e pamatur. Dhe jo vetëm në shtegun e biçikletave, por ka ende mjete të parkuara në trotuar, të cilat kalojnë edhe nëpër shtyllat e vendosura gjerësisht.

Blvd. Teodosij Gologanov / Foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski

Korsia e re e biçikletave u shndërrua menjëherë në një vend parkimi falas nga drejtuesit e makinave krijuese. Duke marrë parasysh përvojat e mëparshme me korsitë ekzistuese të biçikletave në qytet (bulevardi Shën Kliment Ohridski, Qendra, rruga Moskovska, Taftalidze, rruga Boris Sarafov, Gjorce Petrov dhe të tjera), të cilat për shkak të hapësirës së madhe ndërmjet dy sediljeve mbrojtëse lejojnë zhdrejtë parkimi i automjeteve në shiritin e korsisë së biçikletave, është evidente se autoritetet nuk marrin parasysh praktikat e këqija/jofunksionale të së shkuarës dhe i përsërisin ato - theksojnë nga “Na tocak”.

Nga atje thonë se nëse kjo praktikë e krijuar menjëherë pas marrjes në përdorim të korsisë së re Velo, nuk çrrënjoset në fillim, do të shkatërrohet funksionaliteti, siguria dhe besueshmëria e mbrojtur nga kryetarja Danela Arsovska.

 I bëjmë thirrje autoriteteve që të sigurojnë funksionalitetin e tij dhe të mundësojnë lëvizjen e qetë të çiklistëve përpara se të shënojnë këtë pjesë të ciklit si të përfunduar nga Bashkia. Tolerimi i parkimit të automjeteve në korsinë e biçikletave e bën Qytetin bashkëfajtorë në stimulimin e pasigurisë dhe pasigurisë në trafikun e biçikletave - thonë çiklistët.

Blvd. Teodosij Gologanov / Foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski
Trotuari i Tedosij Gologanov pranë Ambasadës Bullgare / Foto: "Sloboden Pechat" - Dragan Mitreski
Blvd. Teodosij Gologanov / Foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës