NATO po zhvillon një plan të veçantë për BiH

Flamuri i NATO-s
Flamuri i NATO-s / Foto: EPA-EFE / TOMS KALNINS

NATO ka informuar Ministrinë e Punëve të Jashtme të BiH se Aleanca po zhvillon një sërë masash të përshtatura posaçërisht për Bosnje dhe Hercegovinën, tha Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg në një letër drejtuar ministres së Jashtme të BiH Bisera Turkovic.

Ai thekson se NATO mbështet fuqishëm rrugën euro-atlantike të BiH.

Sekretarja e Përgjithshme e NATO-s i dërgoi një përgjigje Ministrit të Punëve të Jashtme të BeH-së për letrën e saj të mëparshme dërguar selisë së Aleancës së Atlantikut të Veriut, në të cilën ajo deklaronte se "Bosnja dhe Hercegovina po përballet me sfida të shumta dhe në dritën e tanishme ngjarjet në Evropë dhe rajon”.

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s shprehu shqetësimin për atë që ai e quajti retorikë separatiste dhe veprime që kërcënojnë të minojnë suksesin e Marrëveshjes së Paqes të Dejtonit.

Video e ditës