NATO i bën thirrje Rusisë të pranojë inspektimet e termocentralit Zaporozhye

Zaporozhye / Foto Andrey BORODULIN / AFP / Profimedia

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg i bëri thirrje Rusisë që të pajtohet me inspektimet në termocentralin bërthamor të Zaporozhye që ndodhet në Ukrainë dhe nën kontrollin rus.

“Është urgjentisht e nevojshme të lejohet një inspektim nga Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike dhe të garantohet tërheqja e të gjitha forcave ruse”, tha Stoltenberg në një konferencë shtypi në Bruksel.

Sipas tij, fakti që forcat ushtarake ruse pushtuan termocentralin bërthamor të Zaporozhye "përfaqëson një kërcënim serioz për sigurinë dhe sigurinë e atij objekti".

“Ai rrit rrezikun e një aksidenti apo incidenti të mundshëm bërthamor dhe rrezikon popullsinë e Ukrainës, vendet fqinje dhe komunitetin ndërkombëtar”, shtoi ai.

Video e ditës