Në vend të targave të reja në vetura mund të vendoset afishe me “NMK”, tha Spasovski.

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, bëri të ditur se është e mundur të miratohet një zgjidhje për targat e automjeteve që nuk do të paraqesë barrë financiare për qytetarët.

Siç ka thënë Spasovski në intervista javore në Radio Evropa e Lirë në vend që të paguhen nga 1.400 deri në 1.500 denarë për targa të reja, në të cilat në vend të markës "MK" (Maqedoni - Maqedoni) është shënja "NMK" (Maqedonia e Veriut - Maqedonia e Veriut), është e mundur që kjo tarifë të lihet. dhe zgjidhja do të gjendet vetëm me afishe.

Ky detyrim buron nga Marrëveshja e Prespës, por po vazhdon debati se si do të zbatohet, pas numrit të madh të reagimeve se rinovimi do t'i kushtonte qytetarëve gjithsej 11 milionë euro.

“Ne tashmë kemi krijuar një grup pune në MPB që punon në këtë aspekt sepse kemi biseduar edhe me ministrin e Transportit dhe Lidhjeve, kemi komunikim përmes MTPS-së me ‘Makamtrans’ sepse ndryshimi nënkupton edhe ndryshim të dokumentacionit. , lejet etj dhe për mua është gjëja më e rëndësishme që mund të ndihmojë të gjithë. Ne e dimë që detyrimi është që deri në vitin e ardhshëm të ndërrohen targat si dhe dokumentet dhe mendoj se në një kohë shumë të shkurtër do të kemi një zgjidhje të favorshme për qytetarët. Të paktën kështu shpresoj dhe pres që, nga ana tjetër, të vendosen norma dënimesh të rrepta për të gjithë ata që nuk do ta respektojnë këtë si zgjidhje. Duhet të bëjmë një kombinim që do të jetë në interes të qytetarëve, por edhe të ketë përgjegjësi serioze. Pra, afishet janë një nga opsionet, por kur të merret vendimi dhe zgjidhja, do t'ua shpallim qytetarëve. Sigurisht që më e rëndësishmja për ne është që qytetarët të jenë të kënaqur”, tha Spasovski.

Ministria e Brendshme njoftoi një muaj më parë se pronarët e automjeteve duhet të bëjnë kërkesë për ndryshimin e targave, që nënkupton lëshimin e lejes së re të qarkullimit. Çmimi i lejes së komunikacionit është 200 denarë, kurse çmimi i tabelave është nga 1.200 deri në 1.300 denarë, varësisht nga forma e targës. Ligji parashikon një gjobë prej 100 euro nëse një automjet është në qarkullim me targa të ndryshme nga ato të parashikuara.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës