Papunësia është ulur në Greqi

athina të pastrehë
Të pastrehët në Athinë, Greqi / EPA-EFE/SIMELA PANTZARTZI

Me 0,4 për qind krahasuar me majin e këtij viti dhe me 2,9 për qind krahasuar me qershorin 2021, papunësia në Greqi ka rënë, e cila për muajin qershor ishte 12,1 për qind, sipas të dhënave zyrtare të Shërbimit të Statistikave të Greqisë, dhe sipas ministrit përgjegjës është tashmë në nivel të vitit 2010, raportoi korrespondenti i MPB-së nga Athina.

Janë 572.109 persona të papunë, 120.976 më pak se në qershor 2021, dhe papunësia më e lartë tek të rinjtë e moshës 15 deri në 24 vjeç është 27,4 për qind, krahasuar me 11,3 për qind tek ata midis 25 dhe 74 vjeç.

Te femrat 15,9 për qind janë të papunë, ndërsa te meshkujt nëntë për qind.

Ministri i Punës dhe Çështjeve Sociale të Greqisë, Kostis Hasidakis, tha se “ulja e ndjeshme e papunësisë është një përgjigje praktike për të gjithë ata që po përpiqen të zvogëlojnë punën e qeverisë në zero”.

-Papunësia ra në 12,1 për qind, pra mbi pesë pikë përqindjeje në krahasim me atë që morëm nga SYRIZA (17,3 për qind). Akoma më i rëndësishëm është fakti se ajo ka rënë me tre pikë përqindjeje në krahasim me qershorin e vitit të kaluar (15 për qind). Papunësia e të rinjve po bie gjithashtu, ndërsa papunësia e përgjithshme është kthyer në nivelet e vitit 2010, tha Hasidakis.

Video e ditës