Receta më e shijshme e drekës: Sarmici me kungull i njomë të pjekur në furrë

Foto: Profimedia

Para nesh është stina e perimeve të preferuara të verës - kungull i njomë. Prej tyre mund të bëjmë një shumëllojshmëri gatimesh, ndaj le të harrojmë lakër turshi, sepse tani ju ofrojmë një recetë fantastike për sarmi me kungull i njomë.

Piqni për vetëm 15 minuta, dhe nëse keni pak, servirni patate të reja të pjekura. Përveç provës, keni një recetë për të dyja, ndaj shijoni shijen fenomenale.

Përbërësit:

- 2 kunguj të njomë
- 3 domate të thata (opsionale)
- 15 ullinj
- borzilok i freskët
- 1 thelpinj hudhër
- 30 g bukëpjekje
- 100 g djathë ricotta
- 2 lugë vaj ulliri
- 1 qepë
- 150 ml salcë domate
- 80 g mocarela

Për bashkëngjitje:

- 1 kg patate
- 2 thelpinj hudhër
- Barishte franceze
- rigon
- një erëz

përgatitja:

Pritini kungull i njomë në shirita shumë të hollë. Marrim disa copa që janë copëtuar dhe i vendosim në blender dhe pjesën tjetër e lyejmë me vaj dhe kripë dhe e lëmë mënjanë për rreth 10-15 minuta. Shtoni në blender domatet e thata, borzilokun, hudhrën dhe ullinjtë dhe përziejini mirë të gjitha që të fitohet një masë. Më pas shtoni thërrimet e bukës dhe djathin rikota dhe përziejini sërish mirë. Në fund shtoni vajin e ullirit dhe përzieni. Prisni qepën, më pas skuqeni dhe derdhni salcën e domates. Hidheni në fund të tavës dhe rregulloni mirë. Merrni katër shirita kunguj të njomë dhe i rregulloni pranë njëri-tjetrit në mënyrë që të mbivendosen pak, më pas derdhni një lugë nga masa dhe palosni në role. Rregullojini në një tavë dhe spërkatni me mocarela të grirë. E pjekim ne 180 grade per rreth 15 minuta.

Nëse dëshironi një pjatë anësore, atëherë patatet e reja i lani mirë dhe i rregulloni në një tigan, më pas shtoni rigon, barishte, kripë, piper, erëzat e grira dhe hudhrat e grira dhe më pas hidhni vajin e ullirit. I perziejme mire dhe i pjekim ne 200 grade per rreth 35 minuta. Përziejini herë pas here patatet.

 

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës