Receta më e shijshme e drekës: Sarmici me kungull i njomë të pjekur në furrë
Para nesh është stina e perimeve të preferuara të verës - kungull i njomë. Prej tyre mund të bëjmë një shumëllojshmëri gatimesh, ndaj le të harrojmë lakër turshi, sepse tani ju ofrojmë një recetë fantastike për sarmi me kungull i njomë.
Piqni për vetëm 15 minuta, dhe nëse keni pak, servirni patate të reja të pjekura. Përveç provës, keni një recetë për të dyja, ndaj shijoni shijen fenomenale.
Përbërësit:
- 2 kunguj të njomë
- 3 domate të thata (opsionale)
- 15 ullinj
- borzilok i freskët
- 1 thelpinj hudhër
- 30 g bukëpjekje
- 100 g djathë ricotta
- 2 lugë vaj ulliri
- 1 qepë
- 150 ml salcë domate
- 80 g mocarela
Për bashkëngjitje:
- 1 kg patate
- 2 thelpinj hudhër
- Barishte franceze
- rigon
- një erëz
përgatitja:
Pritini kungull i njomë në shirita shumë të hollë. Marrim disa copa që janë copëtuar dhe i vendosim në blender dhe pjesën tjetër e lyejmë me vaj dhe kripë dhe e lëmë mënjanë për rreth 10-15 minuta. Shtoni në blender domatet e thata, borzilokun, hudhrën dhe ullinjtë dhe përziejini mirë të gjitha që të fitohet një masë. Më pas shtoni thërrimet e bukës dhe djathin rikota dhe përziejini sërish mirë. Në fund shtoni vajin e ullirit dhe përzieni. Prisni qepën, më pas skuqeni dhe derdhni salcën e domates. Hidheni në fund të tavës dhe rregulloni mirë. Merrni katër shirita kunguj të njomë dhe i rregulloni pranë njëri-tjetrit në mënyrë që të mbivendosen pak, më pas derdhni një lugë nga masa dhe palosni në role. Rregullojini në një tavë dhe spërkatni me mocarela të grirë. E pjekim ne 180 grade per rreth 15 minuta.
Nëse dëshironi një pjatë anësore, atëherë patatet e reja i lani mirë dhe i rregulloni në një tigan, më pas shtoni rigon, barishte, kripë, piper, erëzat e grira dhe hudhrat e grira dhe më pas hidhni vajin e ullirit. I perziejme mire dhe i pjekim ne 200 grade per rreth 35 minuta. Përziejini herë pas here patatet.