Buka më e shijshme e dimrit! Bëni hudhra të marinuara në këtë mënyrë dhe shijojeni gjatë gjithë dimrit
Hudhra e marinuar është një ushqim i shijshëm dimëror që shkon mirë me ushqimet më të forta të dimrit në ditët e ftohta. Hudhra nga një kavanoz është e lehtë për t'u bërë, dhe e përgatitur në këtë mënyrë mund të ruhet për muaj të tërë, e vetmja gjë e rëndësishme është ta mbani në frigorifer pas hapjes.
Përbërësit:
– 300 gram hudhër
– 200 ml uthull vere të bardhë
- 200 ml verë të bardhë
- vaj ulliri sipas dëshirës
- 1 lugë çaji kripë deti
– borzilok, majdanoz
– disa speca djegës
– 10-15 kokrra piper
përgatitja:
Qëroni hudhrat dhe lërini mënjanë. Në një tenxhere hidhni uthullën e verës, verën e bardhë, majdanozin dhe borzilokun e grirë, kokrrat e piperit, kripën dhe gatuajeni për dhjetë minuta. Hidhni hudhrën e qëruar në uthullën e zier dhe gatuajeni edhe për dhjetë minuta në temperaturë të ulët dhe lëreni të ftohet.
Hidhni hudhrën në kavanoza, hidhni 2/3 e uthullës në të cilën ishte hudhra, kokrrat e piperit, më pas borzilokun, më pas grijeni imët majdanozin, borzilokun dhe specat, shtoni në kavanoza, më pas shtoni vaj ulliri deri në fund. , në mënyrë që hudhra të përmbytet plotësisht.
Mbyllni kavanozët fort. Mund të ruhet për disa muaj, por pas hapjes duhet të ruhet në frigorifer.