Buka më e shijshme e dimrit! Bëni hudhra të marinuara në këtë mënyrë dhe shijojeni gjatë gjithë dimrit

Foto: htomren / Flickr / Wikimedia Commons

Hudhra e marinuar është një ushqim i shijshëm dimëror që shkon mirë me ushqimet më të forta të dimrit në ditët e ftohta. Hudhra nga një kavanoz është e lehtë për t'u bërë, dhe e përgatitur në këtë mënyrë mund të ruhet për muaj të tërë, e vetmja gjë e rëndësishme është ta mbani në frigorifer pas hapjes.

Përbërësit:

– 300 gram hudhër
– 200 ml uthull vere të bardhë
- 200 ml verë të bardhë
- vaj ulliri sipas dëshirës
- 1 lugë çaji kripë deti
– borzilok, majdanoz
– disa speca djegës
– 10-15 kokrra piper

Foto: htomren / Flickr

përgatitja:

Qëroni hudhrat dhe lërini mënjanë. Në një tenxhere hidhni uthullën e verës, verën e bardhë, majdanozin dhe borzilokun e grirë, kokrrat e piperit, kripën dhe gatuajeni për dhjetë minuta. Hidhni hudhrën e qëruar në uthullën e zier dhe gatuajeni edhe për dhjetë minuta në temperaturë të ulët dhe lëreni të ftohet.

Hidhni hudhrën në kavanoza, hidhni 2/3 e uthullës në të cilën ishte hudhra, kokrrat e piperit, më pas borzilokun, më pas grijeni imët majdanozin, borzilokun dhe specat, shtoni në kavanoza, më pas shtoni vaj ulliri deri në fund. , në mënyrë që hudhra të përmbytet plotësisht.

Mbyllni kavanozët fort. Mund të ruhet për disa muaj, por pas hapjes duhet të ruhet në frigorifer.

Foto: Wikimedia Commons

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës