Kërcuesi më i suksesshëm i skive në histori i dha fund karrierës së tij

Gregor Schlierenzauer ka një rekord 53 fitore në Kupën e Botës / Willingen, Gjermani / 8 shkurt 2020 / Foto: EPA-EFE / FRIEDEMANN VOGEL

Një nga kërcimtarët më të mirë të skive në histori, dhe sigurisht më i suksesshmi në gjithçka që fitoi, Gregor Schlierenzauer, vendosi të përfundojë karrierën e tij në moshën 32 vjeç.

Vendimi erdhi sepse për shkak të një sërë dëmtimesh në vitet e fundit, austriaku nuk ishte as afër nivelit të tij.

- Muajt ​​e fundit kanë qenë shumë sfidues për mua, në një mënyrë pozitive. Për shkak të dëmtimeve, kisha kohë të mjaftueshme dhe distancën e nevojshme për t'u pajtuar me të kaluarën dhe për të pranuar situatën aktuale. Pas gjithë asaj që përjetova si një atlet profesionist, nuk ishte e lehtë për mua të shpall përfundimin e karrierës sime, por vendimi dhe momenti më duken të drejtë - Tha Schlierenzauer në një deklaratë.

Ai la pas suksese të shumta, madje 53 fitore në Kupën e Botës, që është një rekord i të gjitha kohërave. Ai ishte një fitues dy herë i Kupës së Botës, një fitues dy herë i Turneut të Vitit të Ri Katër Kërcime, një kampion tre herë në kërcime me ski, dhe madje ka fituar 11 medalje Olimpike dhe Kampionati Botëror.

Schlierenzauer arriti t'i arrijë të gjitha këto deri në moshën 24 vjeç, fitorja e fundit e Kupës së Botës u arrit më 6 dhjetor 2014 në Lillehammer. Pas kësaj, dëmtimet u bënë më të zakonshme, si dhe problemet psikologjike për shkak të të cilave kishte mungesa më të gjata nga garat.

Video e ditës