Apartamenti më i shtrenjtë në Serbi në tre muajt e fundit ka kushtuar 1.22 milionë euro dhe hapësira më e shtrenjtë e garazhit ka kushtuar 73.000 euro.

Rafts Beograd/ Foto: Jerome Cid / Alamy / Alamy / Profimedia

Garazhi më i shtrenjtë në Serbi, në tre muajt e parë të vitit, është shitur në komunën e Beogradit të Vraçarit me një çmim prej 73.000 eurosh, njoftoi Enti Gjeodezik i Republikës. Sa i përket banesave, metra katrorë më të shtrenjtë janë ato që janë ndërtuar - Beogradi mbi ujë.

Në raportin e RGZ për gjendjen e tregut të pasurive të paluajtshme në tremujorin e parë të vitit, banesa për të cilën janë ndarë më shumë para në atë periudhë ndodhet në një ndërtesë të re në lagjen Beogradi na voda - 1.226.888 euro dhe ka një sipërfaqe prej 188 metrash katrorë.

“Në atë lokacion, apartamenti më i shtrenjtë për metër katror është shitur në tremujorin e parë të vitit 2024, për 10.350 euro për metër katror”, thuhet në raport.

Shtëpia më e shtrenjtë është shitur në komunën Savski Venac (Qyteti i Beogradit) – për 3.182.000 euro.

“Metri katror më i shtrenjtë i hapësirës për zyra është tregtuar në komunën e qytetit të Vraçarit (qyteti i Beogradit) për 11.500 euro, me sipërfaqe prej 20 metrash katrorë, dhe çmimi më i lartë i dakorduar për një hapësirë ​​zyre prej 3.098.790 euro, me një sipërfaqe prej 332 metrash katrorë, është realizuar në komunën e Beogradit Savski Venac”.

Sa i përket tokës bujqësore, sheshi më i shtrenjtë është tregtuar në territorin e qytetit të Novi Sadit (komuna kadastrale e Rumenkës) me çmim prej 50 euro për metër katror, ​​për një parcelë prej 1.096 metra katrorë.

Toka bujqësore më e shtrenjtë në Republikën e Serbisë, për të cilën janë ndarë 2,2 milionë euro, është në territorin e komunës së qytetit të Palilula (Qyteti i Beogradit) dhe ka një sipërfaqe prej 115 hektarësh.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës