Fusha më e shtrenjtë në Serbi shitet për rreth një milion euro

Nivi Vojvodina/ Foto: Goran Bogicevic/ Alamy/ Alamy/ Profimedia

Fusha më e paguar në Serbi gjendet në afërsi të Novi Sadit, në fshatin Rumenka, dhe siç ka njoftuar Enti Gjeodezik Republikan (RGZ), toka bujqësore është shitur për 50 euro për metër katror në tremujorin e katërt të vitit të kaluar. vit, raportoi Politika.

“Parstrali ka një sipërfaqe pak më pak se dy hektarë, më saktë 19.970 metra katrorë dhe për të janë paguar 998.500 euro. Kjo do të thotë se një hektar kushton 500.000 mijë euro. Është toka e punueshme më e shtrenjtë e shitur ndonjëherë në Serbi. Deri në këtë shitje hektari më i shtrenjtë është paguar për 400.000 mijë euro dhe ka qenë në Kaq afër Novi Sadit”, ka thënë RGZ.

Vladimir Rafailovic nga agjencia e pasurive të paluajtshme në Novi Sad thotë se ndoshta është tokë që mund të konvertohet.

“Ndodhet në një zonë industriale dhe administrohet si tokë bujqësore. Ky lloj toke është i shtrenjtë sepse qëllimi i tij mund të ndryshojë. Toka bujqësore, qëllimi i së cilës nuk mund të ndryshohet është më e shtrenjta në Backë. Çmimet rriten edhe në Srem, ku toka është e përshtatshme për vreshtari dhe frutikulturë. Në këto zona të Vojvodinës gjendet toka më cilësore, kështu që çmimet variojnë nga 15.000 deri në 30.000 euro për hektar. “Toka në Banat është më e lira, sepse është edhe e cilësisë më të keqe”, thotë Rafailovic.

Agroekonomisti Milan Prostran nga ana tjetër vlerëson se me uljen e tokës bujqësore të lirë rritet edhe çmimi i saj.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës