Hulumtimi i fundit i Dhomës zbulon të dhëna befasuese: mosbesnikëria ndaj shtetit ndërton ekonominë gri

Branko Azeski, Oda Ekonomike e Maqedonisë së Veriut / Arkivi i Shtypit të Lirë

Gjenerata e madhe e ekonomisë gri vjen edhe nga populizmi në drejtimin e politikave ekonomike. Sipas Branko Azeski, kryetar i SKM-së, ne nuk kemi pasur zgjedhje të rregullta që nga viti 2006 dhe jemi në vazhdimësi në një fushatë zgjedhore, në të cilën premtimet bëhen pa mbulesë.

Mosbesnikëria ndaj shtetit është një nga krijuesit më të mëdhenj të ekonomisë së hijes në vend, tha kryetari i SKM-së, Branko Azeski, duke shpalosur pikat kryesore të hulumtimit madhor të Odës, i cili së shpejti do të publikohet, dhe i referohet të keqes së madhe. ka vite që dëmton ekonominë maqedonase.ekonomia.

-Sipas hulumtimit tonë, mungesa e përgjegjësisë, jo vetëm e shtetit, por edhe e të gjithë zyrtarëve shtetërorë është një problem i madh që i jep shkas ekonomisë gri. Nga hetimet në terren, ndër të tjera mësuam se biznesmenët ankohen për faktin se ka një abuzim të madh me pushtetin politik dhe duhet frenuar. Gjenerata e madhe e ekonomisë gri vjen edhe nga populizmi në drejtimin e politikave ekonomike. Ne nuk kemi pasur zgjedhje të rregullta që nga viti 2006 dhe jemi në vazhdimësi në një fushatë zgjedhore, në të cilën premtimet bëhen pa mbulesë - theksoi Azeski.

Kryetari i Dhomës ndau zhgënjimin e biznesit për faktin se ne nuk jemi në gjendje t'i zgjidhim problemet tona.

- Deri më tani në rajon janë paraqitur 74 iniciativa të ndryshme për përmirësimin e marrëdhënieve afariste dhe asnjëra prej tyre nuk është autentike maqedonase. Shteti duhet të dalë nga zona e rehatisë. Politikanët vazhdimisht e relativizojnë situatën. Pra, nëse u thoni atyre se një bombë atomike mund të ndodhë lehtësisht, ata do t'ju thonë "mirë, bomba ranë në Hiroshima dhe Nagasaki, kështu që bota vazhdoi të rrotullohej" - ilustron Azeski se si duket të komentohen probleme të rëndësishme nga një kolltuk.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës