Receta më e thjeshtë për brownies, dhe tepër e butë dhe me lëng

Foto: Pexels

Amerikanët janë të famshëm për tortën me çokollatë, e cila bëhet e lehtë dhe e shpejtë. Brownie është një delikatesë e shijshme, dhe në filma dhe seriale mund të shihnim se është një tortë shumë e njohur, së bashku me cheesecake.
Vitet e fundit brownies janë bërë mjaft të njohura në vendin tonë dhe me këtë recetë të thjeshtë do t'i përgatisni në asnjë kohë.

Për një arsye, është një nga ëmbëlsirat më të njohura në mesin e njohësve, sepse ëmbëlsira aromatike me çokollatë do të kënaqë të gjitha shqisat tona me shijen e saj.

Shërbejeni me një lugë akullore vanilje ose krem ​​pana dhe shijoni kafshatën me lëng të përsosur.

Përbërësit:

- 200 gramë çokollatë
- 100 g sheqer
- 150 gram gjalpë
- 4 vezë
– 150 gram miell gruri të butë tip 550
- 1 lugë gjelle pluhur pjekje
- 1 sheqer vanilje
– 30 gram bajame

përgatitja:

Rrihni vezët, sheqerin dhe sheqer vaniljen derisa të bëhet shkumë. Në këtë përzierje shtoni gjalpin që më parë ishte në temperaturën e dhomës, 150 gram çokollatë të zbutur dhe miellin e përzier me pluhurin për pjekje. Kur të gjithë përbërësit të jenë bashkuar mirë, shtoni bajamet e grira.
Shtoni në masë çokollatën e mbetur të grirë afër, piqni në furrë të parangrohur në 200 gradë për rreth 25 minuta, në një kallëp tashmë të përgatitur që e keni lyer me gjalpë.
Presim tortën në kubikë dhe sipas dëshirës e shërbejmë me krem ​​pana ose akullore.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës