Mbi 1.100 pjesëmarrës në “Garën e dytë të poezisë” nesër në Strugë

Njoftim për “Gara Poezike” në Strugë / Foto: MPB

Mbi 1.100 profesionistë dhe rekreativistë nga vendi dhe rajoni do të vrapojnë nesër në manifestimin atletik “Gara e poezisë”, që mbahet për të dytin vit në Strugë, në organizim të shoqatës “Urat e Sportit”.

Edicioni i sivjetshëm do të mbahet me sloganin “Ne vrapojmë – recitojmë”. Pjesa garuese, siç bënë të ditur organizatorët në një konferencë për media sot, është 10 km larg, ndërsa garat pesë km dhe Gara e fëmijëve janë rekreative.

Duke folur për idenë e organizimit të një manifestimi të tillë në vitin e pandemisë, kryetari i shoqatës “Urat sportive”, Mihajlo Ristovski tha se është krenar që këtë vit ka gati dyfish më shumë interes se vitin e kaluar.

- Vitin e kaluar organizuam një garë, e cila ishte e para për ne, me të gjitha pengesat dhe gjërat e bukura që ndodhin para dhe gjatë organizimit. Ne lamë një fytyrë të mirë në qytet para pjesëmarrësve të ardhur, të cilët pas garës shpallën pjesëmarrjen sërish për këtë vit. Vitin e kaluar kemi pasur 650 garues, ndërsa këtë vit numri pothuajse është dyfishuar, përkatësisht janë regjistruar mbi 1.100 vrapues, tha Ristovski.

Një risi këtë vit, theksoi ai, është Gara e Fëmijëve, e cila nuk u organizua vitin e kaluar për shkak të pandemisë.

Drejtori i garës në 10 km, Dejan Skeparoski informoi se në këtë kategori janë regjistruar 450 pjesëmarrës, të cilët do të luftojnë për shpërblime të holla dhe medalje.

"Gara e poezisë" është një ide e mrekullueshme për ta promovuar këtë qytet të bukur me diçka të re dhe për ta ngritur sportin dhe poezinë në një nivel më të lartë, tha Skeparoski.

Sipas Maja Poposka, përgjegjëse për organizimin e saj, në garën pesë kilometra, e cila është e karakterit rekreativ, janë regjistruar 470 garues.

“Uroj që të gjithë të arrijnë kohën më të mirë dhe këmbët e tyre të lehta”, siç dinë t'i thonë vrapuesit njëri-tjetrit, tha Poposka.

Përgjegjësja për organizimin e Garës për fëmijë, profesoresha Mimi Stojanoska, njoftoi se do të marrin pjesë 120 fëmijë të moshës shtatë deri në 12 vjeç.

- Është një kënaqësi e madhe për mua që këtë vit arritëm të organizojmë një Garë për Fëmijë në të cilën do të marrin pjesë 120 fëmijë nga mosha 7 deri në 12 vjeç. Zemrat e fëmijëve janë më të pastra dhe shpresoj që këtë pastërti dhe bukuri ta kthejmë në një aktivitet të bukur sportiv atletik. Fëmijët do të gëzojnë, por edhe prindërit e tyre dhe të gjithë ne, nënvizoi Stojanoska.

Për sportisten Miljana Ristiq, e cila për herë të parë ndodhet në Strugë, për qytetin tha se bukuria dhe shpirti i tij nuk përshkruhet me fjalë. Ai shprehu shpresën për arritjen e kohës më të mirë për veten, por edhe një renditje të mirë.

- Vitin e kaluar nuk kam marrë pjesë për shkak të obligimeve të tjera, por këtë vit kam dëgjuar që është rrugë e sheshtë, shpresoj që kushtet të jenë të mira. Qëllimi im është një kohë më e mirë. Do të luftoj dhe do të bëj maksimumin për të arritur kohën time më të mirë, dhe pas golit është renditja më e mirë e mundshme. "Dilni në rrugë për të na inkurajuar dhe neve na takon të bëjmë më të mirën," tha Ristiq.

Në kuadër të manifestimit është mbajtur konkurs poetik për një vepër të pabotuar me temën “Rraca ime”, ndërsa fituese është shpallur kënga “Te qëllimit” nga Ana Stojanoska.

Video e ditës