Nachaev: Rusia do të përdorë armët bërthamore vetëm si mjetin e fundit

MPJ e Rusisë Flamuri rus Ministria e Punëve të Jashtme MPJ
Foto: EPA-EFE / MARTIN DIVISEK

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme ruse Ivan Nechaev tha se Rusia do të përdorë armët bërthamore vetëm si mjetin e fundit.

"Doktrina ushtarake ruse lejon përdorimin e armëve bërthamore vetëm në përgjigje të kërcënimit të shkatërrimit në masë ose kur vetë ekzistenca e shtetit është e kërcënuar," vuri në dukje Nachaev.

Ai shtoi se "përdorimi i arsenalit bërthamor është i mundur vetëm si në vetëmbrojtje dhe vetëm në situata krize".

Video e ditës