Në shtëpinë e tij ka shfaqur flamurin e RSF Jugosllavisë, fqinjët thirrën policinë

RSFJ / Foto: MPB

Një burrë (47) ka shfaqur flamurin e RSF-së Jugosllavisë në shtëpinë e tij në qytetin e Jaksic afër Pozhegës, Kroaci, pas së cilës fqinjët kanë njoftuar menjëherë policinë.

Policia thotë se 47-vjeçari “ka ofenduar ndjenjat morale të qytetarëve”.

47-vjeçari akuzohet për një vepër penale nga Ligji për veprat kundër rendit dhe qetësisë publike.

Dita e Republikës ishte festë në ish-RSFJ që festohej më 29 nëntor. Ai shënoi përvjetorin e Sesionit të Dytë të AVNOJ-it më 29 nëntor 1943, kur përfaqësuesit e lëvizjes së rezistencës partizane shpallën strukturën federale të Jugosllavisë dhe Asamblenë Kushtetuese të Republikës Federale të Jugosllavisë më 29 nëntor 1945. Dita e Republikës pushoi së festuari me shpërbërjen e RSFJ-së.

Video e ditës