Një Fakultet i Shkencave Shëndetësore i hapur në Universitetin Stul, do të trajnojë infermierë dhe fizioterapistë

Foto: SHIKONI

Në Universitetin e Evropës Juglindore (UEJL) në Tetovë sot është hapur Fakulteti i ri i Shkencave Shëndetësore, ku infermierët dhe fizioterapistët e ardhshëm do të marrin njohuri profesionale. Janë hapur disa salla leksionesh të pajisura shumë, në të cilat rreth 150 studentë do të mund të ndjekin mësimin.

Rektori i EJL Abdulmenaf Bexheti thotë se për momentin fakulteti do të ketë dy programe studimi: për infermieri dhe për fizioterapi.

“Hapja e këtij fakulteti ishte një rrugëtim jo aq i lehtë, sepse kjo zonë është shumë e rregulluar. Kemi kaluar nëpër të gjitha filtrat institucionalë për të arritur deri këtu. Është e rëndësishme që ne kemi përgatitur një strukturë të mirë tekniko-teknologjike, në mënyrë që studentët tanë të mund të ndjekin edhe mësimin praktik, që këtu përfaqëson rreth 50 për qind të mësimit. Parashikohet që, përveç studentëve tanë, këto ambiente të shfrytëzohen edhe nga shkollat ​​e mesme të mjekësisë. Në fillim do të ketë dy programe studimi: Fakulteti i Infermierisë dhe Fakulteti i Fizioterapisë. Kapaciteti do të jetë rreth 150 nxënës, por në gjeneratën e parë numri do të jetë më i vogël”, tha Bejeti. sipas "SDK".

Ministrja ka dorëzuar vendimin zyrtar nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri, i cili së bashku me rektorin Bejeti sot prenë burokracinë dhe hapën fakultetin e ri.

Video e ditës