Në faqe janë 14 emra, qeveria thotë se janë 15 kombëtare dhe zëvendëskoordinatorë, askush nuk thotë rrogën

Foto: Pexels/ cottonbro-studio

“Sloboden Pechat” pyeti Qeverinë se sa e marrin pagën dhe me çfarë koeficienti llogaritet, por nuk morëm përgjigje konkrete.

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut ka emëruar 15 Koordinatorë Nacional dhe zëvendësit e tyre. Qeveria thotë se emërimi i Koordinatorëve Kombëtarë nuk është një funksion i ri, ai ekziston në çdo qeveri dhe emërimi i tyre synon ngritjen e nivelit të koordinimit në zonë në një nivel më të lartë. Koordinator praktik në fusha të caktuara. “Sloboden Pechat” pyeti Qeverinë se sa e marrin pagën dhe me cilin koeficient llogaritet, por nuk morëm përgjigje konkrete.

- Përgjegjësitë e koordinatorëve nacionalë rrjedhin nga ligjet materiale dhe politikat e Qeverisë, shuma e pagës që ata marrin është në përputhje me Vendimin për llogaritjen e pagave të zyrtarëve të emëruar nga Qeveria - thonë nga atje.

Në faqen e Qeverisë mund të shihen emrat e 11 Koordinatorëve Nacional dhe tre deputetëve. Qeveria thotë se janë 15.

Sipas Qeverisë, koordinatorët dhe zëvendësit e tyre janë emëruar në fusha të ndryshme, dhe biografitë e tyre mund të gjenden në faqen e internetit të Qeverisë.

- Qeveria mund të emërojë pa limit koordinatorë kombëtarë në fushat ku punon dhe ky funksion ekziston dhe nuk është i ri. Në këtë moment, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut ka caktuar 15 koordinatorë kombëtarë dhe zëvendëskoordinatorë kombëtarë, sqaron Qeveria.

Kështu, në vend ekziston një Koordinator Nacional për menaxhimin e kufijve, por ka edhe një ushtrues detyre Zëvendës Koordinatorja Kombëtare për Menaxhimin e Kufirit. Pastaj është Koordinatori Kombëtar për Parandalimin e Ekstremizmit të Dhunshëm dhe Luftimin e Terrorizmit. Madje këtu janë dy deputetë. Në sektorin e shëndetësisë janë dy persona, njëri është Koordinator Kombëtar për Transplantime dhe tjetri Koordinator Kombëtar për Imunizimin. Pastaj është Koordinatori Nacional për Ballkanin e Hapur dhe për iniciativat rajonale, Koordinatori Nacional për implementimin e platformës kombëtare për reduktimin e rreziqeve nga aksidentet dhe fatkeqësitë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, si dhe Koordinatori Nacional për qeverisje të përgjegjshme dhe transparencës.
Pastaj është një Koordinator Nacional për bashkëpunim rajonal dhe integrim evropian, për ndërkulturalizëm, një shoqëri, zhvillim kulturor dhe bashkëpunim ndërdepartamental, një Koordinator Nacional për ndërmjetësim, si dhe një Koordinator Nacional për Informatikë dhe Energji.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës