Palevskit i është caktuar avokat sipas detyrës zyrtare, ai mbetet në paraburgim për shkak të dyshimeve se mund të arratiset.

Ljupco Palevski/Foto: Ministria e Drejtësisë

Ljupço Palevskit i është caktuar avokat sipas detyrës zyrtare, ndonëse me shkresë përmes burgut “Shkup” ka kërkuar tre avokatë. Për momentin është e paqartë nëse ata kanë refuzuar, duke qenë se gjykata do t'i caktojë avokat Palevskit.

Gjatë ekzekutimit, Palevski theksoi se ai nuk ishte autori i vrasjeve dhe se për këtë ka prova. Ai qëndron në paraburgim për 30 ditë, masë që i ishte caktuar më parë në mungesë.

“Për shkak të interesimit të mediave për përcjelljen e punës së gjykatës, Gjykata Penale njofton se i dyshuari për vrasjen e dyfishtë në Shkup dhe Veles nga nëntori i vitit të kaluar, Lj.P. i cili ishte ekstraduar nga Republika e Turqisë më 15.05.2024, me urdhër të gjyqtarit të procedurës paraprake, sot është sjellë në Gjykatën Themelore Penale Shkup për të marrë aktvendim lidhur me masën e paraburgimit të caktuar në mungesë dhe sipas me propozimin e Prokurorisë Themelore Publike – Shkup. Pas rrëfimit të të dyshuarit në prani të mbrojtësit të tij sipas detyrës zyrtare, gjyqtari i procedurës paraprake ka marrë aktvendim me të cilin të dyshuarit i shqiptohet paraburgimi në kohëzgjatje prej 30 ditësh, i cili fillon me zbatimin e tij nga dita e pranimit në hetuesinë e Shkupit. Burgu dhe për shkak të ekzistimit të rrethanave nga art. 165 paragrafi 1 pika 1,2, 3 dhe XNUMX dmth. Ka rrethana që ai mund të arratiset, mund të pengojë procedimin penal duke ndikuar te dëshmitarët, dhe rrethana që tregojnë se ai do të kryejë ose përsërisë krimin. Kundër këtij vendimi palët kanë të drejtë ankim në Këshillin Penal të kësaj gjykate”, thuhet në njoftimin e gjykatës.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës