Në fletën e mësimit që i “vuri flakën” rrjeteve sociale shihet një baba me djemtë dhe një nënë me vajzën e saj, pretendon Komuna Qendër.

Foto: Facebook

Fotoja, e cila po shpërndahet këto ditë në rrjetet sociale, nga një fletë mësimore e dhënë nxënësve të klasës së parë të shkollës fillore “Shën Kirili dhe Metodi” dhe që shkaktoi një ortek reagimesh nga qytetarët, tregon një baba me djemtë dhe një nënë me një vajzë, dhe jo familjet e çifteve homoseksuale.

Kështu pretendon Komuna e Qendrës, në territorin e së cilës ndodhet kjo shkollë dhe sqarojnë se bëhet fjalë për një fletë mësimore, të cilën nxënësit e punojnë gjatë orës së mësimit dhe është aktiviteti përfundimtar i orës së mësimit, pra nxjerrja e konkluzionit. Sipas planprogramit zyrtar nga MAS dhe ZRSH, siç thonë ata, lënda Shoqëria për klasën e parë përmban njësinë metodologjike “Familja”, e cila është në korrelacion me përmbajtjen e lëndëve: gjuhë maqedonase, art dhe arsim muzikor me një saktësi të saktë. përcaktimi i objektivave të orës së mësimit.

Pretendojmë se në publik janë transmetuar informacione të gabuara sepse sipas skenarit të orës së mësimit nxënësit në një aktivitet hyrës dhe aktivizim të njohurive paraprake punojnë në diskutimin e pyetjeve me temën: Shtëpia ime dhe familja ime, llojet e familjes (familja e ngushtë dhe e gjerë. , familje me një prind, kujdestari, familje kujdestare). Gjatë orës së mësimit punojmë me rolet dhe përgjegjësitë në shtëpi (kujdes, punët e shtëpisë, përgjegjësi, higjienë). Aktiviteti përfundimtar, i transmetuar gabimisht, është fotografia ku shihet një baba me djemtë dhe një nënë me një vajzë (familje e mundshme me një prind dhe familje kujdestare) – thanë Bashkia për “Sloboden Pechat”.

Nga aty sqarojnë se prindi që ka postuar foton në Facebook i ka kërkuar falje zyrtare drejtorit të shkollës. Në kërkim të faljes prindi thotë se në një moment emocioni nuk ka menduar për pasojat dhe reputacionin e shkollës dhe se postimin e ka publikuar pa u konsultuar e informuar dhe pa folur me stafin pedagogjik.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës