Australia do t'ua kthejë paratë e gjobave për Covid 30.000 qytetarëve

Policia në Victoria arreston dhe maskon një protestues jashtë Faltores së Kujtesës në Melburn, Australi, 05 shtator 2020/Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA DHE ZELANDA E RE JASHTË

Gjykata e Lartë e Uellsit të Ri Jugor, shteti më i populluar i Australisë, shpalli të pavlefshme më shumë se 31 mijë gjoba për shkelje të masave kundër pandemisë. Prandaj, gjobat do të shfuqizohen, ndërsa qytetarëve që tashmë e kanë paguar gjobën do t'u kthehet para, raporton Sky News.

Gjoba për përbuzje u shqiptuan për një sërë shkeljesh, nga udhëtimi së bashku deri te pjesëmarrja në tubime publike. Ato varionin nga një mijë deri në tre mijë dollarë australianë. Avokatët e qeverisë përfundimisht pranuan se dënimet nuk plotësonin kërkesat ligjore.

Komisioneri i Administratës së Gjobave ka tërhequr 31.121 62.138 nga XNUMX XNUMX gjithsej penalitete. Administrata tha se prioritet ishte shëndeti dhe siguria e banorëve gjatë pandemisë dhe shtoi se tërheqja e gjobave “nuk do të thotë se nuk janë kryer kundërvajtje”.

Redfern Law Center (RLC), e cila e solli çështjen në Gjykatën e Lartë, e përshëndeti vendimin si një "fitore të madhe".

Video e ditës