Në cilën moshë meshkujt dhe femrat janë më të disponuar për seks?

Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

A keni dëgjuar për termin? kulmin seksual? Edhe pse në fillim duket sikur po flasim për orgazmën, ky term ende i referohet periudhës së jetës kur është interesi më i madh për seksin, kur është më komode dhe kur mendojmë më shumë për të.

Edhe pse është logjike të arrihet në përfundimin se kulmi seksual arrihet në vitet e reja, hulumtimet tregojnë se kjo është larg së vërtetës. Librat e studiuesit të famshëm Alfred Kinsey tregojnë shumë fakte interesante rreth kësaj teme.

Për shembull, është e gabuar të besohet se dëshira seksuale është më e fortë në pubertet ose në periudhën e adoleshencës, dhe akoma më interesant është fakti që burrat dhe gratë përjetojnë kulmin e dëshirës seksuale në periudha të ndryshme të jetës.

Në një nga studimet e tij, Kinsey pyeti burrat dhe gratë në cilat vite kishin seksin më të mirë, kur e shijonin më shumë dhe kur kishin më shumë orgazma.

Statistikat treguan se meshkujt e shijonin më shumë seksin në vitin e 17-të dhe të 18-të të jetës, ndërsa për femrat ishte shumë më vonë.

Gjegjësisht, femrat e përjetojnë kulmin e tyre seksual vetëm në mesin e të 30-tave dhe arsyeja kryesore është vetëbesimi.

Kur një grua arrin një moshë të caktuar dhe e gjen veten, ajo bëhet më e kënaqur me trupin e saj dhe për këtë arsye më e relaksuar. Ajo nuk rëndohet më me pamjen e saj, zgjedh poza komode dhe të këndshme për të dhe jo ato në të cilat duket tërheqëse. Gjithashtu, gruaja pastaj e di se çfarë dëshiron dhe nuk e ka problem ta thotë.

Studiuesit i përshkruan gratë në të 30-at si gra me përvojë seksuale, që do të thotë përvojë në njohjen e dëshirave dhe nevojave të tyre, jo numrin e burrave me të cilët kanë bërë seks.

Kur flasim për përvojën seksuale të burrave, zakonisht është në kontekstin e numrit të grave me të cilat kanë fjetur dhe të gjitha taktikave dhe strategjive që kanë mësuar gjatë jetës së tyre seksuale. Pra, me kalimin e viteve, gratë mësojnë për veten e tyre dhe burrat mësojnë për gratë. Dhe kjo është receta perfekte për seks të mirë më vonë në jetë.

Nga ana tjetër, vajzat e reja nuk janë të afta për të komunikuar dëshirat dhe nevojat e tyre me partnerin dhe pakënaqësia me trupin e tyre ndikon më shumë në jetën e tyre seksuale. Për shembull, në një studim, deri në 30 për qind e vajzave pranuan se përpiqeshin të fshehin stomakun e tyre gjatë seksit, kështu që studiuesit mund të gjenin lehtësisht një lidhje midis seksit të mirë dhe vetëbesimit.

Me kalimin e viteve, gratë mësojnë për veten dhe burrat mësojnë për gratë. Dhe kjo është receta perfekte për seks të mirë më vonë në jetë.

I njëjti hulumtim tregoi se gratë e moshës 27 deri në 45 vjeç kanë marrëdhënie seksuale më të shpeshta. Gratë në këtë periudhë të jetës zakonisht lindin fëmijë dhe shtatzënia mund të ndikojë në hormonet dhe të përmirësojë seksin.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës