Dy javë para fillimit të sezonit të ngrohjes, nuk dihet nëse banorët e Shkupit do të kenë ngrohje

Ngrohje qendrore, Foto, Arkivi

Dy javë para fillimit zyrtar të sezonit të ngrohjes 2023/24, disa nga shfrytëzuesit e ngrohjes në Shkup nuk janë të sigurt se energjia termike do të arrijë në shtëpitë e tyre. Gypat e ESM-së qëndrojnë pranë urës së Belasicës në kalatën e Vardarit dhe ende nuk dihet se kur do të vendosen.

ESM disa herë ka përsëritur se presin leje nga Qyteti i Shkupit për vendosjen e tubit të ngrohjes nën urë, ndërsa kryetarja Danela Arsovska, nga ana tjetër, në një deklaratë për media këto ditë ka thënë se për të Ura të hapet në tërësi, duhet rehabilitim në pjesën e poshtme, që ajo theksoi se është vetëm çrregullim kozmetik.

Sipas rregulloreve ligjore, sezoni i ngrohjes mund të fillojë nga 1 tetori nëse temperatura mesatare e jashtme e parashikuar për ditën e nesërme është e barabartë ose më e ulët se 12 gradë Celsius, sipas të dhënave të Administratës për Çështje Hidrometeorologjike.

“Me qëllim që sezoni i ngrohjes në ndërtesat e lidhura me sistemin e ngrohjes qendrore të fillojë në kohë dhe që shpërndarja e energjisë termike të ecë pa probleme, është e nevojshme që konsumatorët të kryejnë ndërhyrjet në instalimin e brendshëm dhe të raportojnë menjëherë te Konsumatorët e Qendrës së Kujdesit të Furnizimit ESM. Në të njëjtën kohë, komunitetet e pronarëve ose menaxherëve të objekteve duhet të sigurojnë qasje të papenguar për zyrtarët në stacionin e ngrohjes, si dhe të sigurojnë furnizim të vazhdueshëm me energji elektrike në stacionin e ngrohjes (faturat e paguara të energjisë elektrike për stacionin e ngrohjes dhe instalimet elektrike funksionale)" .

Kompania ende nuk ka thënë nëse dhe kur do t'i vendosë gypat në urën e Belasicës, për të cilën nuk ka leje nga Qyteti i Shkupit. Ata vazhdimisht kanë thënë se janë të gatshëm për vendosjen e gazsjellësit të ri, por kryetarja Arsovska thotë se është obligim i tyre që fillimisht ta rregullojnë urën, e më pas t'i vendosin gypat. Ajo mohoi se ishte përgjegjëse për riparimin dhe njoftoi se do të siguronte prova me shkrim se ESM kishte marrë përsipër atë detyrim.

Për të tretën ditë nuk ka asnjë reagim nga ESM nëse informacioni i postuar nga Arsovska është i saktë.

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës