Në ditën e Republikës, Apasiev i bëri homazhe Titos

Deputetët e Partisë së Majtë, Dimitar Apasiev dhe Borislav Krmov, me rastin e festës së Republikës, vizituan vendprehjen e përjetshme të burrit më të madh të shtetit të këtyre viseve - Josip Broz Tito, nën udhëheqjen e të cilit partizanët maqedonas fituan luftën dhe revolucionin kundër. forcat fashiste dhe tradhtarët vendas.në njoftimin e partisë së Majtë.

“Maqedonasit dhe IDEA antifashiste kanë fituar! Ata fituan së bashku me të gjithë kombet vëllazërore jugosllave, kështu që më 29 nëntor 1943, në seancën e dytë të AVNOJ-it, partizanët shpallën shtetin përparimtar të punëtorëve jugosllavë, në të cilin populli maqedonas, nacionalisht i çliruar dhe klasor i barabartë me vëllazërinë tjetër jugosllave. kombeve, për herë të parë do të shënonte vendin e saj historik dhe të drejtën civilizuese për të ndërtuar shtetin e vet, pa marrë parasysh interesat e të tjerëve”, tha partia.

Video e ditës