Nuk do të kesh uri dhe etje në Ballkan, në veri të Evropës mund të mos ju ofrojnë as kafe!

Foto: Facebook

Faqja në Facebook e Budget Savvy Travelers ka publikuar një hartë të vendeve evropiane të shënuara me katër ngjyra për të treguar se cilat prej tyre janë më mikpritësit. I gjithë Ballkani, Italia, Spanja dhe një pjesë e Azisë janë të shënuara me ngjyrë blu të errët dhe në këto vende do të gjeni gjithmonë një tryezë të pasur. Në veri të Evropës (Skandinavi) ka edhe mikpritësit më të ftohtë, aty çdo gjë është e lyer me ngjyrë të kuqe dhe sipas kësaj harte, kjo do të thotë se ata nuk do t'ju ofrojnë kurrë ushqim nëse jeni mysafir i tyre.

Një divan i madh ose thjesht një pije mirëseardhjeje dhe një kafe lamtumire "gjashtë" për çdo të ftuar. Cila është mikpritja e vendeve evropiane dhe në cilat vende do të merrni ushqim nga nikoqirët tuaj kur t'i vizitoni? Faqja në Facebook e Udhëtarëve për Buxhetin, publikoi një hartë të vendeve evropiane të shënuara me katër ngjyra që tregon se cilat janë më mikpritësit.

I gjithë Ballkani, Italia, Spanja dhe një pjesë e Azisë janë të shënuara me një ngjyrë blu të errët, që do të thotë se në këto vende do të gjeni gjithmonë një tryezë të pasur nëse vini për t'i vizituar.

Bluja e hapur i referohet disa prej vendeve lindore ku është pothuajse e zakonshme të shërbehet dhe ndërsa lëvizni drejt veriut të Evropës, përfshirë Britaninë, dominon roza, që do të thotë se nuk do t'ju ofrohet ushqim.

Veriu më i ftohtë i Evropës (Skandinavia) ka edhe nikoqirët më të ftohtë, gjithçka është e lyer me ngjyrë të kuqe, dhe sipas kësaj harte, kjo do të thotë se ata nuk do t'ju ofrojnë kurrë ushqim nëse jeni mysafir i tyre.

- Në Ballkan është normale kur vjen dikush që të paktën të hajë një “meze” (larmi gjellësh të ftohta) dhe ndonjë tortë me kafe... dhe kjo nëse nuk lajmërohet i ftuari! Ata që ne e dimë se do të vijnë marrin një vakt të plotë. Po ashtu ne Ballkan nese ke njeri qe punon ne shtepi eshte zakon te besh dreken edhe per punetoret (po paguhen per pune por ne gjithsesi dreken e familjes e bejme me te madhe ata bashkohen), Tatjana. ka shkruar.

- Kjo konfirmon perceptimin tim se njerëzit nga Mesdheu, nga Turqia, përmes Ballkanit, përmes Italisë dhe Spanjës, të gjithë jemi shumë të ngjashëm. Dhe krejtësisht ndryshe nga Evropa Perëndimore dhe Veriore, ka shkruar Borjan nga Maqedonia.

- Unë vërej se kombet më të pasura janë më të kursyera kur duhet t'i ofrojnë ushqim dikujt. Për shembull, nëse vizitoni një familje pune në vendet e Botës së Tretë në Afrikë ose Azi, do t'ju ofrohet gjithmonë ushqim atje, është një nga komentet poshtë hartës.

– Ndoshta jo ushqim, por gjithmonë kafe, ka shkruar një lexues nga Suedia.

- Pasi t'ju ushqejnë, Ballkani do t'ju paketojë edhe ushqime shtesë për t'i marrë në shtëpi, ka shkruar një tjetër lexues.

– Kjo tregon vetëm vështirësinë e prodhimit të ushqimit. Qasja në ushqim është më e lehtë aty ku klima është më e këndshme, vlerëson një lexues nga Hungaria.

-Në Greqi jo vetëm do të merrni ushqim, por do të detyroheni të hani 5 porcione dhe pjesën tjetër ta merrni me vete në shtëpi, shtoi Melina.

- Në Belgjikë birra konsiderohet ushqim, deklaroi një tjetër lexues.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës