Ministria e Brendshme zbardhi rastin e gazetarit Furkan Saliu, të cilit një punonjës i “Higjiena Komunale” i kishte grabitur telefonin.

Gazetarit Furkan Saliu i është konfiskuar celulari në higjienën komunale/Foto: FB dhe KH Shkup

Lidhur me veprën e raportuar “autonomi” nga neni 392 paragrafi 2 të K.Penal, të raportuar më 08.08.2022 nga F.S., gazetare nga TV Clan, e kryer nga A.M.B., punonjëse e JP Higjiena Komunale-Shkup në në ambientet e ndërmarrjes publike, janë ndërmarrë masat dhe aktivitetet përkatëse dhe rasti është zbardhur, njofton MPB.

- Nga ana e zyrtarëve policorë nga Njësia për Krime të Dhunshme - Departamenti për Krime të Dhunshme, janë ndërmarrë masa dhe aktivitete për dokumentimin e ngjarjes penalo-juridike, dhe me datë 09.08.2022 në objektin e ENK ONK-së në SVR Shkup është thirrur A.M.B., i cili. i ka marrë celularin të dëmtuarit F.S. dhe me të është zhvilluar një intervistë zyrtare në lidhje me krimin e raportuar. Po ashtu me datë 09.08.2022 në ambientet e ENK ONK në SVR Shkup, S.K., është thirrur punonjësi i JP Higjiena Komunale – Shkup, i cili ka qenë i pranishëm gjatë ngjarjes, bëjnë të ditur MPB.

Pas konsultimit me OJO Shkup, kundër A.M.B. do të bëhet kallëzim përkatës penal, njoftuan nga Ministria.

“Për mua personalisht nuk ka fare rëndësi se çfarë epilogu gjyqësor do të ketë kjo çështje. Është e rëndësishme që gazetaria të dënojë personin A.M.B për të dhënë një mesazh të fortë se fjala e lirë është e shenjtë në një shtet demokratik”, shkruan gazetari Furkan Saliu në profilin e tij në Facebook, pasi Ministria e Brendshme shpalli kallëzim penal për autorin e kësaj ngjarje. në Higjienën Komunale - Shkup.

Asociacioni i Gazetarëve të Maqedonisë (ZNM) të hënën dënoi veprimet e zyrtarëve të sektorit për marrëdhënie me publikun dhe sigurimit të “Higjiena Komunale – Shkup”, të cilët i shkelën rëndë të drejtat e gazetarëve Furkan Saliu dhe Avni Tahiri, duke ua konfiskuar me dhunë. pajisjet dhe ndalimi i paligjshëm i tyre kundër vullnetit të tyre.

“Incidenti paraqet shkelje të rëndë të të drejtave të gazetarëve dhe pengim në punën e tyre, si dhe të drejtën për lëvizje të lirë. Kolegët Saliu dhe Tahiri caktuan siç duhet një takim me përfaqësues të marrëdhënieve me publikun për një artikull lidhur me çështjet e marrëdhënieve të punës në këtë institucion dhe kishin detyrimin t'u përgjigjeshin pyetjeve të gazetarit, të mos u konfiskonin pajisjet dhe t'i mbanin në mënyrë të paligjshme kundër dëshirës së tyre. lokalet e ndërmarrjes publike”, ka reaguar ZNM dhe ka kërkuar nga drejtoresha e sapoemëruar e kësaj ndërmarrje publike të qytetit, Kosana Maznova që urgjentisht të hetojë procedurën e punëtorëve dhe të inicojë masa disiplinore në kuadër të kompetencave të saj ligjore.

Video e ditës