Profesionistë të muzikës nga e gjithë Evropa erdhën në Konferencën e 10-të PIN dhe Showcase në Shkup

Konferenca PIN zhvillohet nga 30 Nëntor deri më 2 Dhjetor në MCC

Edicioni i dhjetë përvjetor i PIN-Konferencës dhe Showcase, në kuadër të programit të edicionit të 25-të vjetor të festivalit “Taxirat”, mbahet nga 30 nëntori deri më 2 dhjetor në Qendrën Kulturore Rinore në Shkup.

Me PIN-Konferencën nga e enjtja deri të shtunën, "Taxirat" e ktheu Shkupin në epiqendër të skenës muzikore evropiane me më shumë se 400 delegatë vendas dhe të huaj, profesionistë të muzikës, artistë dhe ekspertë. Misioni kryesor i konferencës është shkëmbimi i përvojave, lidhja e rajonit me komunitetin ndërkombëtar të muzikës dhe së bashku vendosja e drejtimeve për zhvillimin e mëtejshëm të skenës.

Në konferencën në Shkup janë të pranishëm përfaqësues të disa prej festivaleve më të rëndësishme, menaxherë, agjenci, shtëpi botuese, media muzikore dhe artistë nga mbarë Evropa, të cilët janë mbledhur në MCC.

PIN është konferenca e parë, unike dhe më e madhe ndërkombëtare muzikore dhe festivali i ekspozitës në Maqedoni. Qëllimi i PIN-it është të pasurojë sektorin lokal të muzikës duke paraqitur diversitetin e praktikave më të mira, njohuritë e përditësuara dhe njerëzit që do të jenë pjesë e këtij zhvillimi në Maqedoni dhe në rajonin e Ballkanit. Në PIN, muzika sjell një kohezion unik kulturor.

Programi i PIN-Konferencës zhvillohet në tre ditë në dy segmente programore: gjatë ditës mbahen panele ku diskutohet për gjendjen aktuale të skenës muzikore dhe industrisë në një kuadër global, ndërsa në mbrëmje zhvillohet programi vitrinë me koncerte të grupe muzikore nga e gjithë Evropa.

Lista e artistëve që performojnë në Konferencën PIN është e gjatë

E krijuar si një platformë muzikore profesionale, PIN lidh tregjet muzikore në Evropë dhe krijon një hapësirë ​​për muzikantët dhe profesionistët e muzikës në rajon që të marrin një rol aktiv në karrierën dhe zhvillimin e aftësive të tyre.

Pjesëmarrja në PIN i lejon të gjithë të ndërtojnë, formojnë dhe zgjerojnë njohuritë e tyre për industrinë e muzikës. Si një konferencë me kapacitet relativisht të vogël, me disa qindra pjesëmarrës për panelet e ditës dhe disa mijëra gjatë koncerteve të mbrëmjes, PIN është vendi i përsosur për t'u lidhur dhe krijuar lidhje unike dhe të qëndrueshme midis të gjithë pjesëmarrësve, si panelistë ashtu edhe interpretues.

Konferenca PIN muzikore organizohet me mbështetjen e Qendrës së Rrjetit Evropian për Shkëmbimin e Inovacioneve Muzikore “HEMI Music Hub”, projekt i bashkëfinancuar nga programi “Creative Europe” i Bashkimit Evropian.

(Teksti është botuar në "Shtypi Kulturor" numër 207, në botimin e shtypur të gazetës "Sloboden Pechat" më 2-3.12.2023)

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës