Muhamed T. ai punon vullnetar në Institutin e Radiologjisë prej tre vitesh e gjysmë dhe kërkon punë përmes gradave

Muhamed T. Teknolog i diplomuar radiolog dhe student i vitit të dytë (në shkencat mjekësore), vullnetarisht në Institutin e Radiologjisë për tre vjet e gjysmë pa asnjë orë të paguar, pa sigurim shëndetësor, apo edhe pa kontratë vullnetare.

Ai pohon për “Sloboden Pechat” se ka parë sesi me radhë dhe pak para zgjedhjeve, menaxhmenti i Klinikës u shpërndante zgjidhje njerëzve të tjerë dhe ai vazhdimisht anashkalohej.

Zhgënjimi i tij është i madh, duke qenë se ai beson se nuk zbatohet sistemi i meritave dhe është e pamundur të futet në radhë dhe të bëhet valorizimi i punës vetëm me punë dhe pa lidhje partiake.

- Jam specializuar në kompjuter dhe magnet si asistent teknologu radiologjik. Punësime të tilla ka mungesë, prandaj kam tre vjet e gjysmë këtu për të ndihmuar popullin, shtetin, por askush nuk del të më takojë. Shumë herë më premtuan se do të gjeja punë, por asgjë nuk ndodhi. Nuk kam as dëmshpërblim, as rrogë, as kontratë. Kam sigurim shëndetësor falë studentit, tha ai për “Sloboden Pechat”. 

I pyetur se çfarë detyrash kryen në Institutin e Radiologjisë, ai thotë se punon me turne nga ora 8:14 deri në 18:8. Ai ka bashkangjitur dokumentet në redaksinë tonë, d.m.th., oraret e punës së teknologëve radiologjikë për XNUMX muaj dhe çdo orar të nënshkruar nga drejtori ekonomik Zeqir Kurbardoviq dhe drejtori mjekësor Dr. Spec. Gordana Anguleska – Belçeska, figuron emri i tij, me turne nga XNUMX orë në ditë.

Nga ora 8 e mëngjesit deri në orën 14 punoj me turn, kam prova dhe kjo është se emri im është në të gjitha listat me orare pune. Askush nuk e kupton këtë gjë që unë e bëj vullnetarisht. Ka njerëz të tjerë si unë. Na premtuan se do të ndodhte punësimi. Kur erdhi radha e tyre për të dhënë kontrata, më anashkaluan. Më sollën një person krejtësisht të tretë që ka ende për të studiuar dhe unë isha gati dhe me një specializim privat që zgjati një vit dhe më kushtoi 3 mijë euro, nuk u pranova nga institucioni. Unë jam me origjinë nga Kërçova, kam 12 muaj që jetoj në Shkup dhe një muaj më kushton 700 euro, para me të cilat më ndihmon babai. Jam duke studiuar edhe për shkencat mjekësore, jam aty për vitin e tretë. Unë po investoj në radiologji sepse është dashuria ime e parë dhe e dua punën. Unë nuk jam i përcaktuar nga partia. Po të isha përcaktuar nga partia, do të kisha marrë një punë deri tani. Mendova se do ta vlerësonin shumë punën, dijen që kam marrë këtu dhe se do të pranohem me meritë, për shkak të suksesit, por kjo nuk ndodhi, tha Muhamed T.

Ai pohon për “Sloboden Pechat” se ka një teknolog të diplomuar radiologjik që punon në sportelin e Institutit të Radiologjisë dhe se pak para zgjedhjeve në spital janë shpërndarë solucione.

Zekir Kurbardovic, drejtor ekonomik i Institutit të Radiologjisë ka konfirmuar për “Free Press” se Muhammed T. ai nuk ka kontratë edhe pse ka tre vjet e gjysmë vullnetar, ndërsa akuzat për punësim parazgjedhor i ka mohuar në tërësi.

- Deri më tani nuk kemi kryer asnjë punësim para zgjedhjeve. Muhamed T. vullnetarizmi deri në momentin kur bëhet ndonjë procedurë, a do të pranohen më tutje me kontratë pune, qoftë me punësim të përhershëm - kjo tashmë është procedurë. Absolutisht nuk varet nga ne, jemi në proces, sistematizimi ynë është gati, kemi përgatitur një plan punësimi për vitin 2024 dhe të gjithë ata që i plotësojnë kushtet kur të shpallim shpalljet do të kenë të drejtë të marrin pjesë në shpallje. . Informacioni nuk është i saktë. Nuk është e drejtë që Muhamedi të veprojë kështu. Tek ne çdo gjë bëhet në frymën e ligjit. Për vitin 2024 kemi planifikuar punësimin e 4-5 teknologëve radiologë, një mjek, kjo është e vërteta. Gjithçka tjetër është në sferën e spekulimeve, tha për “Sloboden Pechat” drejtori ekonomik Kurbardovic.

“Sloboden Pechat” raportoi së fundmi se punonjësit e Institutit të Radiologjisë, të cilët kalojnë ditë të tëra duke incizuar pacientët për rezonancë magnetike, tomografi kompjuterike, mamografi, angiografi, ekokardiografi, skanime të mushkërive me diagnoza komplekse dhe për pacientët nga të gjitha klinikat - nuk marrin njohje. arsimimi dhe paga e tyre është më e ulët se sa duhet.

Bëhet fjalë për teknologë të diplomuar radiologjikë, të cilët gjatë viteve të fundit kanë përmirësuar aftësitë e tyre dhe kanë marrë 240 kredite dhe titullin “teknolog radiologjik specialist në rezonancë magnetike dhe tomografi kompjuterike”.

Përmirësimi i disa prej tyre, sipas informacioneve tona, do t'u sjellë rritje të pagave prej 4.500 denarë, por në vend të kësaj, atyre iu dhanë zgjidhje me titullin e vjetër "teknolog radiologjik" dhe atë me pagat e vjetra, pra pa ngre.

Kur filluan të pyesnin pse nuk u njiheshin titujt, Instituti filloi të tërhiqte vendimet dhe t'u thoshte edhe atyre që i kishin ngritur t'i kthenin. “Sloboden Pechat” i është drejtuar Institutit të Radiologjisë me pyetje se pse pagat e këtyre punonjësve nuk përputhen me shkollimin e tyre, por nuk kanë marrë përgjigje.

 

Teknologët radiologjikë shkojnë në fakultet për asgjë, sepse nuk u interesojnë rrogat

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës