Zëvendësues të mençur: Një vakt i shijshëm dhe i shëndetshëm natën vonë
Ndonjëherë respektimi i rreptë i recetës nuk është aspak i dëshirueshëm, veçanërisht nëse ekziston një mundësi për variante të shëndetshme të së njëjtës pjatë.
Prandaj mos kini frikë të bëni ndryshime të vogla që nuk do të ndryshojnë shijen e ushqimit, por do ta bëjnë atë më të shëndetshëm.
Në vend të thërrimeve të bukës - bollgur
Thërrimet e bukës së blerë shpesh mund të përmbajnë një përqindje të lartë natriumi, prandaj është mirë t’i zëvendësoni me bollgur, struktura e së cilës është shumë afër asaj të thërrimeve të bukës. Përveç kësaj, ato ndihmojnë në uljen e niveleve të kolesterolit. Bollguri është gjithashtu i shkëlqyeshëm për trashjen e enëve ose si përbërës i roleve të mishit.
Në vend të kripës - lëng agrumesh
Kur vakti të ketë mbaruar, në vend që ta kaloni me kripë, përdorni lëng agrumesh. Gjegjësisht, disa pika agrumesh (limon, gëlqere, etj.) Do t'i japin një aromë të veçantë ushqimit dhe do të shmangni natriumin e dëmshëm që është në kripë. Mësohuni të zëvendësoni kripën me feta limoni ose gëlqere në pjata të tjera, për shembull, kur hani pjata, peshk, oriz ose pjata perimesh.
Në vend të gjalpë - avokado
Një shtresë e hollë e pure avokado është një përhapje e shkëlqyeshme që i jep një shije të veçantë sanduiçit, dhe në të njëjtën kohë do të futni 75 kalori më pak në trup.
Në vend të vajit - mollë
Zëvendësoni gjysmën e sasisë së kërkuar të vajit me mollë të integruar për të ulur kaloritë në ëmbëlsira, kifle, etj. Molla është një zëvendësues i shkëlqyeshëm në recetat për kafe dhe ëmbëlsira të tjera me çokollatë.
Në vend të miellit të bardhë - integrale
Në recetat, zëvendësoni gjysmën e miellit të bardhë me miell të plotë. Me këtë do të merrni një vakt të shëndetshëm dhe nuk do ta ndryshoni shijen e tij.