“Ne mund të bëjmë pa para, ujë të ngrohtë dhe gaz, por nuk mund të bëjmë pa liri”, thotë Zelenski

Volodomir Zelenski / Foto Presidenca e Ukrainës / Presi i Ukrainës / Zuma Press / Profimedia

Në fjalimin e tij drejtuar kombit me rastin e Ditës së Dinjitetit dhe Lirisë ukrainase, presidenti ukrainas Zelensky tha se njerëzit mund të "rezistojnë pa para, por jo pa liri".

Presidenti vlerësoi ukrainasit për qëndrueshmërinë e tyre, duke thënë se ata i kanë treguar botës se çfarë lloj njerëzish janë.

"Të gjithë e panë se çfarë lloj njerëzish kemi ne!" Ata janë gati të japin të fundit. Ata janë gati të qëndrojnë deri në fund. Ata nuk e humbën dinjitetin e tyre. Guximi juaj. Besimi në veten tuaj. Dhe ata u bashkuan. Ata nuk do ta humbin lirinë e tyre. Ata nuk do të humbasin pavarësinë e tyre. Ata nuk do ta humbin Ukrainën. Mund të na mbarojnë paratë. Pa gaz. Nuk ka ujë të nxehtë. Nuk ka dritë. Por jo pa liri”, tha ai.

Video e ditës