Moldavia dërgon shoferë të dehur për të punuar në një morg, masa po rezulton efektive

Foto: Profimedia

Praktika e pazakontë e futur në Moldavi në vitin 2019, me të cilën personat e kapur duke vozitur në gjendje të dehur duhet të punojnë në një morg nën dënim, po rezulton të jetë efektive, pra numri i shoferëve të dehur po zvogëlohet.

Vendi ka një problem serioz me drejtuesit e mjeteve të dehur, ndaj autoritetet shpresonin që masa e re të reduktonte numrin e personave që përsërisin shkeljen, shkruan "Shfaqja HAR". Dhe kjo masë vërtet solli rezultate.

Shoferëve në Moldavi të cilëve u është hequr leja e drejtimit për drejtimin e mjetit nën ndikimin e alkoolit mund ta marrin atë nëse paguajnë fillimisht rreth 200 euro (paga mesatare është rreth 270 euro).

Ata duhet të ndihmojnë personelin mjekësor në spitale kur ofrojnë ndihmë për viktimat e aksidenteve të trafikut, dhe kur ndihma nuk është e nevojshme këtu, gjë që është shumë shpesh, ato përcillen në një departament tjetër - në morg.

Programi filloi në kryeqytetin Kishinau në vitin 2019 me 6 shoferë të cilët u gjobitën për drejtimin e automjeteve nën ndikimin e alkoolit. Njëri prej tyre u largua pak minuta pasi filloi të ndihmonte në morg. Drejtuesit thonë se e kanë shumë të vështirë të punojnë në morg. Në 3 vjet, 600 shoferë duhej të punonin në një morg

Video e ditës