MCC mund të jetë i vetëqëndrueshëm, mendon Arsovska, pas auditimit do të shpallet konkurs për zgjedhjen e drejtorit.

- Qendra Kulturore Rinore në Shkup është një nga institucionet me potencialin më të madh për të qenë vetë-qëndrueshëm dhe kështu duhet të vazhdojë, andaj menjëherë pas auditimit do të shpallet konkursi për zgjedhjen e drejtorit të QKM-së për të. ku mund të aplikojnë të gjithë të interesuarit, tha në intervistë për MIA, kryetarja e qytetit të Shkupit, Danela Arsovska.

Ajo thotë se buxheti për kulturë i përcaktuar nga Qyteti i Shkupit në vlerë prej gati 260 milionë është pothuajse i njëjtë në krahasim me mjetet e parapara për vitin e kaluar, nga të cilat janë ndarë mjete për të gjitha institucionet kulturore nën juridiksionin e qytetit dhe të punës. po bëhet për të siguruar vetëqëndrueshmërinë e tyre.

Sipas saj, QKM-ja është një nga institucionet që ka potencialin më të madh për të qenë vetë-qëndrueshëm dhe që ka funksionuar mirë dhe me cilësi në vitet e kaluara, kështu që duhet të vazhdojë kështu.

- Besoj se ndoshta frika nga ndryshimet ka nxitur një reagim kaq të dhunshëm, diçka që nuk duhet të jetë e natyrshme, veçanërisht duke pasur parasysh që ndonjëherë ndryshimet sjellin diçka më të mirë. Synimi i qytetit është të zgjidhë gjithçka që ka ndodhur atje deri më tani, dhe është zbuluar si parregullsi që kanë ndodhur në vitet e fundit. Nëse diçka ka funksionuar në një mënyrë, nuk do të thotë se nuk do të funksionojë më mirë nëse e vendosni në kornizën e ligjit dhe rregulloreve ashtu siç duhet, tha Arsovska.

Ajo shpreh shpresën se “të gjitha sfidat do të tejkalohen” në MCC, duke theksuar se Kolegjiumi është duke funksionuar dhe pret që auditimi në vazhdim të përfundojë sa më shpejt që të jetë e mundur dhe që në bazë të raportit të tij, gjithçka që del nga normaliteti mund të të korrigjohet, në mënyrë që institucioni të jetë funksional.

- Prandaj, menjëherë pas përfundimit të auditimit do të shpallet konkursi publik në të cilin do të mund të aplikojnë të gjithë të interesuarit për të zgjedhur drejtor, shtoi Arsovska.

Lidhur me rindërtimin e Sallës Universale, Arsovska thotë se në kuadër të marrëveshjes me ministren e Kulturës Bisera Kostadinovska-Stojçevska, në Këshillin e Qytetit të Shkupit do të diskutohen opsionet për gjetjen e zgjidhjes më të mirë për Sallën Universale.

Mjetet e ndara për Sallën Universale në vitin 2021 janë të ndara nga buxheti i Qeverisë dhe mbulojnë vetëm pjesën e jashtme, ndërsa sa i përket projektimit dhe realizimit të pjesës së brendshme të Sallës Universale, nuk ka as një projekt të përfunduar brenda qytetit. Nuk kemi as financim adekuat, i cili është serioz dhe do të mbulonte pothuajse 10 për qind të buxhetit të përgjithshëm të Qytetit të Shkupit, që është një shumë serioze që duhet të ndahet, theksoi Arsovska.

Ajo gjithashtu informoi se është në proces përfundimi i të gjitha procedurave dhe procedurave për fillimin e ndërtimit të Luna Parkut të ri në Shkup, me përfundimin e të gjitha aspekteve formale ligjore dhe punën në terren për rregullimin e vetë hapësirës.

- Shpresoj se deri në fund të këtij viti do të kemi rezultate të dukshme në Luna Parkun e ri me disa nga rekuizitat dhe përmbajtjet që do t'u nevojiten shkupjanëve. Po ashtu po vazhdojmë edhe më tutje që çdo gjë që është e nevojshme të shtohet, që qytetarët e Shkupit të kenë një Luna Park plotësisht funksional, i cili duhet të jetë atraksion jo vetëm këtu në Maqedoni, por edhe në rajonin më të gjerë, tha Arsovska.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës